Els autobusos de l'EMT mantindran el descompte del 50 % fins al 31 de desembre

L'Ajuntament de València ha decidit prorrogar aquest descompte fins a finals de 2023 i Català ha anunciat la seua aposta perquè els joves seguisquen viatjant gratis en el transport públic

Guardar

Los autobuses mantendrán el descuento del 50 % hasta el 31 de diciembre
Los autobuses mantendrán el descuento del 50 % hasta el 31 de diciembre

Els bitllets d'autobús de l'EMT seguiran tenint el descompte del 50 % en el seu preu durant els pròxims sis mesos. Així ho ha confirmat l'alcaldessa de València, María José Catalá, qui ha explicat que aquesta pròrroga s'aprovarà en la Junta de Govern Local que se celebrarà demà.

D'aquesta manera, les persones usuàries de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València podran seguir adquirint els abonaments multiviatge a meitat de preu gràcies a la rebaixa del 50 % de l'import que seguirà vigent. En concret, aquesta rebaixa finalitzava el pròxim 30 de juny, però ara el consistori municipal ha assegurat la seua continuitat i estarà actiu el descompte fins al 31 de desembre.

Durant aquest període (de juliol a desembre de 2023), les persones usuàries de l'EMT podran adquirir el bonobús de deu viatges per 4,25 euros, enfront dels 8,50 euros del seu preu habitual. El bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general passarà dels 6,80 a 3,40 euros, i el de categoria especial dels 4,25 a 2,15 euros.

L'Ajuntament de València s'ha acollit a la pròrroga de sis mesos, aprovada per Reial decret llei del Govern d'Espanya, per a subvencionar un 30 % dels abonaments de transport públic, i cofinançarà aquesta ajuda fins al 50 %, perquè l'Empresa Municipal de Transports (EMT) mantinga durant el pròxim semestre el preu de diferents títols multiviatge reduït a la meitat. En concret, el consistori destinarà 880.000 euros per a abaratir el preu de desplaçaments amb l'EMT.

Catalá ha assegurat que aquesta era una mesura en la qual el seu equip de govern portava treballant diversos dies i els principals objectius dels quals són "alleujar les economies familiars, fomentar el transport públic i garantir la mobilitat de tota la ciutadania", ha detallat la primera edil. A més, l'alcaldessa ha assegurat que treballarà conjuntament amb la Generalitat Valenciana per a mantindre la gratuïtat del transport públic a les persones de menys 30 anys (una mesura que finalitzarà el pròxim 30 de juliol).

Arxivat a:

Destacats