Sarrià aborda amb el veïnat les propostes municipals per al PEC del Cabanyal

Guardar

PEC Cabanyal
PEC Cabanyal

El Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC), un document concebut per a la regeneració urbanística i la millora de la qualitat de vida d'aquest barri que inclou peticions veïnals, com la protecció i el manteniment de les vivendes d'Eugenia Viñes, incloses al denominat PAI de les piscines, serà l'objecte de la reunió que mantindrà aquesta vesprada el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, amb el veïnat d'aquesta zona.

El regidor presentarà aquest nou pla a les 18.30 hores, al teatre El Musical. En aquesta sessió, en què també estarà present l'equip redactor del document, «s'abordaran les noves propostes del PEC per a la revitalització i protecció del barri».

Segons ha recordat l'edil, aquest pla «té com a objectiu l'augment del parc de vivendes públiques mitjançant la construcció de més de 1.000 nous pisos, sent el 60% d'aquestes Vivendes Protecció Pública (VPP) i el 40% de renda llibre». A més, a aquestes vivendes s'afegiran altres 288 dotacionals de propietat municipal per a persones menors de 35 anys, majors de 65 anys i altres col·lectius vulnerables. El nou pla inclou la reconstrucció de Bloc de Portuaris.

A més, ha manifestat l'edil, el PEC estableix restriccions per als pisos turístics, que estaran permesos en tres zones: des del carrer Doctor Lluch fins a Serradora, entre Doctor Lluch i el passeig marítim, i el PAI d'Eugenia Viñes, establint una limitació del 10%, 30% i del 40% per illa de cases, respectivament en cadascuna d'elles.

D'altra banda, Sarrià informarà dels 54.000 metres quadrats d'equipaments públics i altres 50.000 de zones verdes i jardins, una de les quals envoltarà l'estació de RENFE València-Cabanyal, «perquè aquest Pla inclou desplaçar l'actual rotonda en la qual està situada cap a l'oest, quedant, llavors, l'estació integrada amb la resta del barri».

En la seua presentació també parlarà dels sis nous aparcaments –cinc en altura i un altre soterrani- que sumaran més de 1.200 places per a l'estacionament de vehicles; i de les peticions veïnals incloses, com la revisió de les altures en les unitats d'execució de Doctor Lluch i Portuaris.

Destacats