Sanjuán sobre el botellot: "Ni València baixarà els braços ni els veïns han d'aguantar la situació"

Guardar

Joves de botellot a València
Joves de botellot a València

El regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de València i portaveu del PSPV a la ciutat, Borja Sanjuán, ha assegurat aquest divendres que el dispositiu contra el botellot en la zona de Benimaclet s'adaptarà a l'ocorregut en els últims dies i ha mantingut que es millorarà la situació de la zona, on s'havia detectat un auge d'aquest problema. "Ni València baixarà els braços ni els veïns han d'aguantar aquesta situació", ha assenyalat en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern.

Sanjuán ha indicat que un dels objectius de l'equip de govern és reforçar la convivència i la seguretat dels barris, per al que hi ha hagut reunions amb veïns, a les quals han assistit l'edil de Protecció Ciutadana, Aarón Cano; el mateix alcalde, Joan Ribó; o la vicealcaldessa, Sandra Gómez, que han estat en barris on hi havia "camp de millora en qüestions de seguretat" com Orriols o Benimaclet, i ha defensat que s'estan adoptant mesures de reforç, dispositius policials o tancament de zones, també a l'entorn de la Universitat de València.

En general, ha manifestat que, segons Protecció Ciutadana, s'anirà millorant la situació i el dispositiu de Benimaclet "s'adaptarà a la realitat el succeït". No obstant això, considera que no és bo enfocar el botellot sol des de punt de vista de la seguretat ciutadana i s'ha congratulat que, "afortunadament", i "sense estar exempts" d'aquests problemes, a València no s'han vist les mateixes imatges que en altres ciutats.

Però, en aquestes circumstàncies, sosté que "igual hi ha un problema sociològic que, potser, afona les seues arrels més enllà de la presència policial", encara que això no resta el dret al descans dels veïns, que faran "tot el possible" per a garantir.

Per part seua, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que el dispositiu de neteja en Benimaclet s'ha reforçat amb quatre peons de neteja més altre més en la hidronetejadora, i arranca a les 7.00 hores per a revisar les zones on es produeix botellot i que els veïns troben els carrers nets.

"Quan observem una zona de botellot, el servei de neteja estableix un dispositiu especial dimensionat a la superfície i a la quantitat de residus que es generen", ha precisat.

Destacats