Sanitat demanarà informes per a valorar si es poden obrir els casals fallers

Guardar

ninot fallas 2017
ninot fallas 2017

La Conselleria de Sanitat demanarà informes a Epidemiologia per a determinar si es poden obrir els casals fallers, tancats ateses les restriccions sanitàries decretades per la pandèmia de la Covid-19, segons han indicat a Europa Press fonts d'aquest departament autonòmic després de la reunió de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament de Seguiment de la Covid-19 en aquesta ciutat.

Així, han assenyalat que aquests locals romanen tancats i que en funció del que indique eixos informes es veurà si es permet accedir a ells. En la trobada han participat entre altres la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i l'alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó.

Després de la reunió, el primer edil ha comentat als mitjans de comunicació que entre els temes abordats en ella s'ha parlat de l'accés als casals falles i de "la normativa d'entrada" en aquest període de pandèmia. "Sembla que no es pot entrar", ha dit Ribó, que ha defensat la idea de poder accedir a aquests espais no per a fer "festa" sinó per a realitzar "temes administratius" i ha exposat que això "s'aclarirà".

"No es pot entrar per a fer festes però sí per temes administratius i s'aclarirà. Les falles estan en fase ara de demanar una sèrie d'ajudes --per a pal·liar els efectes de la pandèmia i les restriccions decretades per ella-- i necessiten accedir a la seua documentació", ha declarat el responsable municipal.

"Hem parlat d'aquest tema de manera que quede molt clar, exclòs qualsevol tipus de festa en els casals", ha agregat Ribó. Ha dit que es vigilarà això i ha insistit que "no està permés" cap acte festiu, alhora que ha considerat que "una persona que vaja a fer els comptes o a agafar l'ordinador si que ho pot fer".

L'alcalde ha asseverat que la comissió mixta ha sigut "una reunió amable" en la qual s'ha estat "debatent sobre la situació de la pandèmia" en la capital valenciana. Ha afirmat que aquesta "està millorant d'una forma ostensible com es veu en les dades" però ha advertit que no es pot "baixar la guàrdia perquè igual que millora pot empitjorar en qualsevol moment si no es compleixen les normes" dictades.

En aquest sentit, Ribó ha fet "una crida a la gent" per a continuar "complint les normes". Ha comentat que ara es pot acudir a les terrasses dels establiments d'hostaleria però ha subratllat que s'ha d'"anar amb mascareta menys quan et prens el café o el que siga".

Aquestes normes s'han de respectar, ja tenim experiència. Al desembre estàvem bé i l'alegria de desembre ens ha provocat el mes de gener i febrer que hem tingut" quant a nombre de contagis i defuncions per Covid-19, ha plantejat.

Joan Ribó ha agregat, en al·lusió a la no celebració de les Falles a causa de la pandèmia que la gent ha de tindre "clar que és una situació que hem de portar amb el màxim respecte a les normes" i sense celebracions.

Per part seua, la consellera de Sanitat ha estimat "molt important" poder oferir al consistori en la reunió informació sobre "la situació epidemiològica" actual i ha coincidit amb l'alcalde a afirmar que encara que "no és dolenta", no s'està "en una situació bona i excel·lent com per a relaxar cap mesura" restrictiva.

"EL VIRUS ÉS ACÍ"

"Les restriccions estan i, per tant, hem d'intentar que la ciutadania pense que el virus és ací, que no podem relaxar-nos i que hem d'estar molt pendents de ser estrictes amb les restriccions que hem implantat", ha asseverat sobre aquest tema.

En aquesta línia, Ana Barceló ha parlat també de "les no Falles" i ha confiat que en els pròxims dies, que coincideixen amb el calendari d'aquestes festivitats en suspens per la pandèmia, la ciutadania serà "molt responsable i complirà tot allò que ens permeta impedir que el virus es transmeta" i que es puga donar "una situació no desitjable després".

"Aquests dies són molt entranyables per a tots els valencians. No podrem celebrar-los. L'important és que arribem al moment de vacunació, que estiguem tots i que en cap moment" es donen escenaris que "ens porten a retrocedir en les mesures restrictives implantades".

LOCALS PER A la VACUNACIÓ

Barceló, que ha agraït la "màxima col·laboració" mostrada en la reunió, ha valorat també l'oferiment de l'Ajuntament per a posar a la disposició de Sanitat alguns locals en els quals poder "dur a terme el pla de vacunació massiva" contra la Covid-19.

La consellera ha explicat que es posaran en contacte amb el consistori "des d'infraestructures per a abordar els espais" i veure "si els necessitem" i "quines característiques han de tindre".

Referent a això, Joan Ribó, que ha insistit en la necessitat d'escometre la desescalada "gradualment", ha assenyalat que l'administració municipal "ha oferit qualsevol tipus de local" i ha dit que es pretén "que es concrete quin tipus" d'espai "es necessitarà per a la vacunació, determinant per a acabar amb la pandèmia".

Destacats