Sandra Gómez: "Tenim dos projectes importants per a fer de València una ciutat més consolidada"

Aquestes noves iniciatives dotarien de noves infraestructures als barris del Cabanyal-Caramelar i Benicalap

Guardar

Eo9OgfzWEAAoa-a
Eo9OgfzWEAAoa-a

La Coordinadora General de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha anunciat hui en roda de premsa l'aprovació de dos nous projectes per a "continuar consolidant" la ciutat. Es tracta d'un nou jardí en el barri de Benicalap (més de 2.700 metres quadrats) i un nou gran espai esportiu en el Cabanyal, un dels projectes que més avançats estan hui dia.

Així ho ha anunciat Sandra Gómez, després de la Junta de Govern celebrada a l'Ajuntament aquest matí. Sengles iniciatives estan lligades al projecte de renovació urbanística del consistori actual i constitueixen dos dels projectes més importants per a la ciutat, en temes d'urbanisme. "Aquests projectes van en la línia de fer de València una ciutat més consolidada en la qual les inversions públiques arriben a tots els nostres barris", ha afirmat la vicealcaldessa.

El nou parc de Benicalap

L'Ajuntament de València ha adjudicat una de les obres que formen part de les reivindicacions històriques del barri de Benicalap, un nou jardí que hi haurà en l'avinguda Joan XXIII. Constituirà una parcel·la d'uns 2.700 metres quadrats per a posar fi així a les reclamacions que porten anys realitzant els veïns d'aquest barri. El nou parc inclourà noves infraestructures, una zona especial de vegetació, parc infantil, instal·lacions per a generar ombra i amb equipaments que puguen utilitzar les persones majors.

"Això va ser fruit del Decidim de participació, que enguany està tenint especial èxit amb la participació més alta en les seues cinc edicions i és una mostra que tot el que puguem fer per a cogovernar amb la ciutadania és positiu per projectes tan emblemàtics i necessaris com és aquest nou parc", assenyala Gómez. L'objectiu és crear un "espai de trobada entre veïns i veïnes del barri i continuar en la línia d'aquests projectes".

Zona esportiva per a regenerar el Cabanyal

D'altra banda, l'ajuntament ha aprovat contractar l'execució de l'obra d'un nou gran espai esportiu a l'aire lliure que tindrà el Cabanyal, concretament, en l'avinguda Dr. Lluch. Aquest projecte se suma als fons europeus que va rebre el consistori per a regenerar aquest barri que, segons critica Gómez, ha sigut "maltractat durant dues dècades pel PP fins a convertir-lo en una zona vulnerable".

Així, des de l'ajuntament, ja s'ha convocat el procediment simplificat per un import d'1,2 milions d'euros, una de les dotacions públiques més grans a València en l'àmbit esportiu, en contractació de les obres que tindran una duració, en principi, de 8 mesos. La superfície total del projecte és de 6.000 metres quadrats i comptarà amb una gran plaça central multiús, pista poliesportiva amb possibilitat de ser coberta, un espai central per a fer esport conjuntament, zones perimetrals enjardinades, una altra amb equips multidisciplinaris esportius i hi haurà una zona infantil i una altra de majors per a fer exercici. A més, l'espai comptarà també amb una zona de skate, escalada i de gimnàstica a l'aire lliure. En definitiva, "un espai divers, polivalent per a qualsevol veí que actuarà com a element potenciador i dinamitzador de la zona", ha expressat la responsable d'urbanisme.

Sandra Gómez també ha volgut expressar unes paraules sobre la família que ahir va patir un tràgic incendi en l'avinguda de la Malva-rosa i que va acabar amb la defunció d'un xiquet, mentre que la resta de la seua família va acabar hospitalitzada (els seus dos germans i la seua mare). "Per descomptat, ens ha consternat i ens ha apesarat profundament a tots els membres de l'Ajuntament de València, així que vull transmetre el meu afecte i el nostre profund condol per l'ocorregut. Seguim pendents de l'evolució dels germans i de la mare, que segueixen en estat greu des de l'hospital".

Arxivat a:

Destacats