Sandra Gómez qualifica d'“absolutament insuficient” la proposta del València CF sobre remodelar l'ATE del Nou Mestalla

L'entitat valencianista ha presentat hui una oferta que que ha generat divisió d'opinions en el Govern del Rialto

Guardar

sandra gomez
sandra gomez

A última hora de la jornada d'ahir es va avançar part de la nova proposta del València CF que té com a objectiu la pròrroga de l'ATE (Actuació Territorial Estratègica) fins a 2030 a canvi de comprometre's amb les obres del poliesportiu de Benicalap. Aquesta iniciativa no ha sigut igual de ben rebuda entre els representants de l'Ajuntament de València, i en la compareixença després de la Junta de Govern Local, tant Sandra Gómez com Sergi Campillo han opinat sobre aquest pas que ha donat l'entitat valencianista.

Tal com ha confirmat el vicealcalde, el València CF ha presentat aquest matí davant la Generalitat i l'Ajuntament de València una proposta per a modificar els termes de l'actual ATE. En haver arribat aquest matí, encara no s'ha estudiat en profunditat les dimensions d'aquesta oferta, encara que sí que s'ha sabut una cosa: la intenció del club de prorrogar encara més els terminis per a la finalització de les obres del nou estadi i comprometre's a finalitzar les obres del poliesportiu de Benicalap.

Segons ha apuntat la responsable d'Urbanisme de València, Sandra Gómez, aquesta proposta ja es va realitzar "exactament igual" l'any passat. "Això de hui no és cap novetat i sempre m'he declarat en la mateixa posició. El pavelló és una obligació que té el club amb aquesta ciutat i amb els veïns de Benicalap, no té res a veure amb l'ATE, això es fa a canvi perquè és cert que al barri se li deixa sense instal·lacions esportives", ha afegit Gómez.

La vicealcaldessa s'ha mostrat molt ferma i rotunda davant una proposta que ha qualificat de "absolutament insuficient". A més, ha expressat que l'ajuntament no pot "deixar-se enganyar" per un pavelló i que "a nosaltres el que ens interessa és acabar l'estadi". L'única forma per la qual s'acceptaria l'oferta és sota un aval de 100 milions, que és el que costa l'estadi, perquè el propietari "demostre que el vol acabar".

D'altra banda, el representant de Compromís , Sergi Campillo, s'ha manifestat més prudent respecte a aquesta proposta, ja que "no ha donat temps a estudiar-la". Així i tot, ha recalcat que la línia roja respecte a la finalització del Nou Mestalla continua sent que s'acabe l'estadi per "qualsevol forma i mètode que siga possible. Aqueix és l'objectiu que ha de tindre aquesta ciutat i aquest Govern".

"El que s'ha dit sempre és que el València CF havia d'avançar donar mostres de voluntat que vol acabar l'estadi i fins que no es veiés eixa voluntat no s'anava a parlar de si s'anava a prorrogar l'ATE o no. Tothom és conscient que el 31 de maig el Nou Mestalla no estarà acabat, és una realitat. El millor ara és tranquil·litzar-se, veure en profunditat el que ha proposat el club i quan s'estudie eixa documentació l'alcalde farà declaracions. No podem avançar molt més", ha explicat Campillo.

Així, el Govern del Rialto entra en una nova disputa en un dels temes més complexos que aborda la ciutat en l'actualitat. La pròrroga de l'ATE del Nou Mestalla fins a 2030 significaria la prolongació, cinc anys més, d'unes obres que la ciutat de València segueix sense veure avançar. Això sí, en el cas que la Generalitat, de la competència del qual és l'ATE, aprove la pròrroga o no.

Sandra Gómez ha assenyalat que tant l'Ajuntament de València com la Generalitat "estem buscant el dia després ja de l'ATE". Així i tot, ha volgut aclarir que la propietat del València CF "continua tenint l'obligació d'acabar l'estadi i nosaltres continuarem exigint a la propietat del club, des de les dues administracions, que acaben l'estadi i que buscarem totes les fórmules legals, administratives i financeres que permeten acabar amb el nou estadi. Perquè aquesta ciutat no es pot permetre tindre una obra inacabada d'aqueixa volumetria durant una dècada i una altra".

Arxivat a:

Destacats