Sandra Gómez destaca l'èxit de la XV Cuina Oberta que creix un 11 % respecte de l'anterior edició

Este cap de setmana ha sigut el millor de la història del certamen, amb més de 4.500 menús consumits entre el 28 i 30 octubre

Guardar

cuina oberta
cuina oberta

La regidora de Turisme de València, Sandra Gómez, ha destacat l'èxit de la XV Cuina Oberta, que ha crescut en facturació un 11 % prespecte de l'edició de la passada primavera, cosa que, en la seua opinió, “confirma la consolidació d'este certamen en la nostra ciutat com una cita gastronòmica de referència”. “Al llarg de les seues 14 edicions prèvies, en les quals ha servit més de 200.000 menús i ha generat un impacte econòmic de 6,5 milions”, ha recordat.

Ha  precisat que s'han aconseguit els 315.030 euros de facturació, la qual cosa suposa un 11% més que en l'edició de primavera de 2016. Una xifra que correspon als menús servits i a la qual se li suma un 20 per cent corresponent a les begudes. D'esta manera, la xifra de facturació s'eleva a 378.036 euros.

Pel que fa a la plataforma www.valenciacuinaoberta.com s'han reservat 13.061 menús. S'han donat reserves en tots els restaurants participants i, segons ha destacat la regidora de Turisme “este últim cap de setmana ha sigut el millor de tots els de la història del certamen, ja que solament en tres dies (28-30 octubre) s'han consumit més de 4.500 menús”.

Tenint en compte l'ocupació de les places oferides, el Top 5 el compon el restaurant Riff amb un 95,9 per cent; a continuació, amb el 88%; Macel·lum amb el 86,5 per cent; Ricard Camarena amb el 84,8% d’ocupació i Alejandro del Toro 84,2 per cent. Després hi ha El Poblet, 83,7 per cent; Albufera by Alejandro del Toro 79,3 per cent; Vuelve Carolina, 79,2 per cent; Tavella, 76,9 per cent i Canalla Bistro amb un 76,8 per cent.

La XV edició de València Cuina Oberta ha comptat amb 59 establiments, entre altres els restaurants amb estrela Michelín El Poblet, Ricard Camarena i Riff, i dos novetats: Estaciones i Essència o Sucede. També ha inclòs clàssics com Alejandro del Toro, Askua, Kaymus, Contrapunto Les Arts o Macel·lum. Així mateix, esta edició ha inclòs novetats com les visites guiades al Mercat Central o rutes amb bici de l'arròs i l'orxata.

Per a Gómez, Cuina Oberta ha aconseguit este “èxit” gràcies al “dinamisme de la gastronomia de València”. “Tots (productors, distribuïdors, xefs, restauradors, empreses turístiques) fan possible que València s'estiga posicionant com una destinació gastronòmica”, ha aplaudit i ha recordat la designació de la ciutat com a capital mundial de l'alimentació l’any 2017.

Sandra Gómez ha remarcat que la Regidoria de Turisme treballa per a “estructurar una oferta al llarg de tot l'any” amb l'objectiu que la gastronomia siga “un atractiu turístic més”. En este àmbit ha citat la Fira Gastronòmica, que complix la seua tercera edició, les Jornades Gastronòmiques d'Arrossos Mariners de la platja de les Arenes o la convocatòria el pròxim any d'un festival internacional gourmet.

Arxivat a:

Destacats