Salvem El Cabanyal creu que el nou pla "senta les condicions per al bon futur del barri"

Guardar

cabanyal2
cabanyal2

La plataforma Salvem El Cabanyal-Canyamelar-Cap de França de València valora positivament el Pla Especial de Protecció (PAC) del barri, presentat aquesta setmana, en asseure " les condicions imprescindibles per a gestionar un bon futur".

El nou planejament urbanístic inclou la solució acordada per al futur de Bloc Portuaris, que passa per la demolició dels immobles actuals, la construcció de dos nous sobre el mateix sòl i d'un per a "reallotjaments definitius" en una parcel·la contigua.

En les noves unitats d'execució es preveu un 60% de VPP (288), 40% lliures (192), allotjaments dotacionals (288) i en el PAI Piscines 274 habitatges lliures. El ple de l'Ajuntament votarà dijous que ve, 31 de gener, l'exposició pública del pla, que es preveu aprovar inicialment a l'abril i cerca recuperar població.

Salvem El Cabanyal "dóna la benvinguda" al PAC en un comunicat i realitza una "breu referència històrica de la planificació urbanística de la ciutat de València i la seua afecció respecte del Cabanyal-Canyamelar".

El primer Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de 1946 realitzava un primer planejament integral del 'cap i casal' amb una "nul·la previsió d'equipaments", igual que el següent de 1966, en un context de "fort creixement econòmic i demogràfic".

En el PGOU de 1988 es va projectar el Passeig Marítim i "el Cabanyal-Canyamelar va quedar fora de la planificació a causa de la falta de decisions per la problemàtica de la prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez". Llavors s'estableixen tres anys per a la planificació del sector del Cabanyal-Canyamelar, "tres anys eterns", subratlla la plataforma, de nou amb "nul·la previsió d'equipaments".

Seguidament, en el PEPRI de 2001, amb l'anterior Govern municipal, es va projectar "la prolongació de l'avinguda de Blasco Ibáñez fins al mar, la demolició de 1.651 habitatges i la destrucció de la trama urbanística del Conjunt Històric Protegit".

Des de llavors, Salvem El Cabanyal destaca que han passat "17 anys de lluita i resistència per la conservació integral del patrimoni social i patrimonial". Ara amb el PAC de 2019 espera que "s'incorporen totes les millores possibles i prompte siga una realitat per al millor futur possible del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França".

"NO DESTRUEIX"

L'organització destaca que el projecte "respecta el conjunt històric, manté la trama urbana i no destrueix", al mateix temps que inclou "previsions per a equipaments educacionals o socials".

"Pensem que senta les condicions imprescindibles per a gestionar un bon futur per al nostre poble", afirma, per a reivindicar que "si la planificació és important, encara ho és més la gestió del seu desenvolupament posterior. Ací estarem per a aconseguir la millor execució i administració possible".

Arxivat a:

Destacats