Salvador: 'L'objectiu de la política de vivenda és combatre les desigualtats i millorar la qualitat de vida de les persones'

Guardar

Firma_convenio_Arru_Lliria
Firma_convenio_Arru_Lliria

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, han firmat un conveni de col·laboració per a desenvolupar Actuacions de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU) en el municipi, en el marc del Pla Estatal 2013-2016, i que compta amb una inversió total de 4.640.000 euros entre 2016 i 2017.

D'esta manera, les actuacions que es contemplen en esta ARRU són la recuperació de 100 vivendes en el municipi i diferents actuacions tant de conservació, accessibilitat i rehabilitació energètica com a obres de manteniment en elements comuns i equipament, així com millores en la qualitat i sostenibilitat del medi urbà. Concretament, s'han programat actuacions en la zona d'ampliació del nucli antic i en els carrers València i Juan Izquierdo.

Amb la firma d'este conveni ja s'ha materialitzat un total de huit acords amb els ajuntaments de la Comunitat, la qual cosa evidència que "s'està complint amb un dels principals objectius del Govern, presidit per Ximo Puig, com és la rehabilitació en matèria de regeneració urbana, no sols com a vector econòmic, sinó per a superar i combatre els desequilibris i garantir la igualtat d'oportunitats en matèria de vivienda".

La firma del conveni d'esta ARRUS ha tingut lloc en l'ermita de Sant Miquel i han assistit també la directora general de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró i membres de la corporació municipal de Llíria.

En el transcurs de l'acte, la consellera ha declarat que l'actual Consell ha fixat este full de ruta junt amb els ajuntaments des del minut zero, ja que, es va començar a treballar en estos convenis per a "no perdre els diners procedents del Ministeri i que pràcticament havia abandonat l'antic Govern". En este sentit, ha reconegut el treball i la rapidesa amb què han actuat els tècnics de la conselleria i de l'Ajuntament de Llíria per a dur a terme estes actuacions.

Per la seua banda, l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha reconegut el suport de la conselleria "en un repte tan important com és el de destinar recursos per a corregir les desigualtats entre veïns i resoldre els problemes de vivenda, realitzant obres d'infraestructures en un barri que ha viscut arraconat per les administracions anteriors en els últims anys".

Arxivat a:

Destacats