S'obri hui la plaça de Llorenç la Flor al Cabanyal

Gómez destaca la regeneració del Cabanyal-Canyamelar i la recuperació de la zona zero

Guardar

plaza-Llorenç -la- Flor
plaza-Llorenç -la- Flor

La delegada de Renovació Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha anunciat que l'Ajuntament ha recepcionat hui la plaça de Llorenç la Flor, «amb el que els veïns i veïnes de la zona ja poden gaudir d'aquest nou espai que compta amb un jardí i zona de jocs infantils», ha explicat.

«Amb aquesta nova intervenció, impulsada des de la delegació d'Urbanisme, continuem donant l'impuls definitiu per a regenerar el Cabanyal-Canyamelar i acabar definitivament amb la denominada zona zero», ha assegurat la regidora i vicealcaldessa. Gómez ha recordat les actuacions de reurbanització de l'avinguda del Mediterrani i Doctor Lluch, els treballs del carrer Sant Pere, la remodelació de la plaça del Rosari o l'obertura del carrer Vicent Brull.

Els treballs de millora efectuats en la plaça Llorenç la Flor han consistit en la demolició de part del mur que envolta la plaça i l'adequació a la cota de les voreres. Quant a l'interior del jardí, s'ha pavimentat amb rajoles de formigó porós, que facilitarà el drenatge de l'aigua de pluja. Aquest mateix material s'ha utilitzat per a convertir en zona de vianants els carrers adjacents situats al nord i sud del jardí per a aconseguir un acabat molt més homogeni.

A més, s'han instal·lat nous jocs infantils i s'han restaurat alguns dels actuals, i s'ha posat paviments de seguretat. També s'ha col·locat nou mobiliari urbà compost per bancs de fusta, papereres i una font, i s'afegiran els monuments restaurats obra de Josep Benlliure Gil i Eduard Escalante. Es manté la majoria de l'arbratge gràcies a la construcció de jardineres i escocells, on s'han plantat nous exemplars amb l'objectiu d'augmentar les zones d'ombra. L'enllumenat de les façanes ha sigut substituït per fanals, i s'ha soterrat tant el cablejat elèctric com el dels servicis de telefonia i telecomunicacions.

Destacats