S'obri el procés de licitació per a un centre de dia de joves en la "zona zero" del Cabanyal

Guardar

Imatge d'un dels carrers del barri del Cabanyal-Canyamelar
Imatge d'un dels carrers del barri del Cabanyal-Canyamelar

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que la Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres l'inici del procés de licitació per a construir un Centre Municipal de Dia per a joves en la "zona zero" del Cabanyal, en la plaça Llorenç de Flor per un import de 956.813,55 euros i amb un termini d'execució de les obres de huit mesos.

El nou Centre Municipal de Dia per a joves del Cabanyal tindrà capacitat per a atendre 30 xics i xiques. Es tracta, segons ha explicat Lozano mitjançant un comunicat, "de fer un trasllat de l'actual centre existent a la Malva-rosa, de manera que es millorarà de manera molt considerable les prestacions actuals".

Això suposarà, expliquen des del consistori, un estalvi de 20.000 euros del lloguer actual de Malva-rosa. A més, València comptarà amb un segon Centre Municipal de Dia amb el futur de les Naus de Ribes, que estarà destinat també a menors de 14 a 18 anys. En tots dos casos estan previstes les prestacions de servei diari de menjador i abonament de transport.

Les actuacions de suport a la inserció es duran a terme a través d'activitats formatives i culturals, intervencions de suport educatiu, orientació psicològica individualitzada, activitats esportives, lúdiques i recreatives, orientació familiar, tallers d'iniciació professional, suport a mesures judicials al mig obert, servei diari de menjador i bo de transport.

Aquestes prestacions tenen com a objectiu previndre situacions de marginació derivades del fracàs escolar i de problemàtiques socials, familiars, educatives o econòmiques i proporcionar als usuaris el suport necessari per al desenvolupament de l'autonomia personal i l'adquisició d'habilitats que faciliten la seua incorporació a l'ocupació.

Les obres previstes en la Plaça Llorenç de Flor permetran "preservar la qualitat de l'atenció professional, millorant les característiques de l'espai actual de la Malva-rosa i conservant l'actual ubicació territorial del Centre de Dia en una de les zones de la ciutat amb major volum de demanda". A més, suposaran un estalvi de quasi 20.000 euros anuals en despeses de lloguer del local actual.

Destacats