S'obri el primer pas de vianants aprovat pels veïns

Guardar

0916 Pas vianants (4)
0916 Pas vianants (4)

Les obres del nou pas de vianants, que van començar a l'agost, suposa el primer dels sis aprovats en els pressupostos destinats als projectes de participació ciutadana. El pas està situat en la unió del passeig de la Petxina amb el carrer del Túria, permet l'accés directe a un dels descensos als jardins de l'antic llit del riu i resol una petició veïnal demandada pel que fa a la millora d'itineraris de vianants.

Paral·lelament, s'ha dut a terme un canvi d'infraestructura que incorpora rampes tenint en compte, a més, la proximitat d'una parada d'EMT els accessos de la qual no estaven adaptats fins ara a persones amb mobilitat reduïda. A més, esta acció pacifica la circulació del trànsit rodat que entra al pas inferior de la Petxina.

Com ha assenyalat el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi, “som un govern que pensa en les persones i treballa amb les persones. El procés participatiu que culmina amb este pas és només una mostra. Des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible treballem per a millorar una mobilitat de vianants integradora a la ciutat de València”. Per la seua banda, el regidor de Desenvolupament Urbà i responsable de les obres d'urbanització en la ciutat, Vicent Sarrià, ha manifestat la importància de “la participació dels ciutadans en els assumptes de la ciutat, als que cal agrair la seua col·laboració en la millora de la ciutat”. I ha ressaltat que “les inversions de l'Ajuntament estan arribant com mai a tots els barris de la ciutat”.

Esta obra va ser plantejada pels veïns a través del procés de consulta ciutadana en els pressupostos de 2016 i ha suposat una inversió de 50.000 euros.

Quan concloguen les obres d'este últim trimestre de l'any que estan programades, s'haurà invertit en la ciutat, amb càrrec als pressupostos municipals un total de 10 milions d'euros en obres de renovació i ampliació de voreres i asfaltat de carrers, repartits en més de 123 actuacions, repartides per tots els barris de la ciutat i les pedanies.

A estes intervencions cal afegir les que es realitzaran subvencionades per la Generalitat amb càrrec al Pla Confiança i que suposen una inversió de 8 milions d'euros, repartits en tres actuacions en la urbanització de carrers en el Cabanyal; en l'obertura del carrer Genaro Lahuerta al costat de Vivers i el Museu de Belles Arts i en el pla d'accessibilitat que s'està duent a terme rebaixant rastells en els passos de vianants per a millorar la mobilitat de les persones.

Pròxims passos

Els pròxims passos es faran a Campos Crespo, juntament amb la semaforització de l’encreuament amb el carrer de Xelva i els treballs d'urbanització de la via mateixa a càrrec del Servici de Manteniment d'Infraestructures. També estan previstos els passos de vianants de Blasco Ibáñez, a l'altura del carrer de Suècia i de Jaume Roig, amb l'objectiu d'aconseguir un itinerari de vianants en lògica consonància amb els altres ubicats a Blasco Ibáñez.

Finalment, i dins també de les propostes veïnals aprovades en els pressupostos, es duran a terme els treballs per a un nou pas de vianants a l'avinguda de Campanar, a l'altura del número 35, així com a l'avinguda de la Constitució amb el carrer d’Ángel Tomás García. Este últim, a més, inclourà la semaforització de l’eixida a l’avinguda mateixa, tal i com s’ha informat des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible.

Estos canvis de racionalització de la mobilitat de vianants responen a mancances en les vies i han estat demandats des de les associacions veïnals mateixes de les zones afectades, així com als criteris de seguretat i adaptabilitat corresponents.

Destacats