S'inverteix un tram de Cirilo Amorós per a millorar la mobilitat

Guardar

grezzi_prensa
grezzi_prensa

Mobilitat Sostenible ha invertit un tram de Cirilo Amorós per a millorar la regularitat de l'EMT. Aquesta novetat no afecta les falles de l'entorn, garanteix l'accés a tots els aparcaments i modifica exclusivament les rutes d'accés a aquests, com s'ha traslladat hui en una reunió a les entitats veïnals i als comerciants i empresaris del barri.

Coincidint amb la instal·lació d'un nou eix ciclista pel carrer Russafa, el servici de Mobilitat Sostenible ha inclòs en eixe projecte la millora d'aquesta, mitjançant la inversió del sentit al final del carrer Cirilo Amorós entre el carrer Pizarro i el carrer Russafa, quedant destinades les bandes d'estacionament als mateixos usos que en l'actualitat, amb una nova zona de càrrega i descàrrega pròxima al carrer Russafa.

El motiu ha sigut la ruptura de la regularitat de les 10 línies d'EMT que entren per eixa via al centre, ja que més de 7.500 vianants al dia creuen longitudinalment a través d'un pas de zebra no semaforitzat al carrer Russafa, en la seua intersecció amb Cirilo Amorós. A més, prop de 3.000 vehicles que realitzen el gir des de Russafa per a entrar per Cirilo Amorós travessen el carril EMT-Taxi i això ha provocat la ruptura de la regularitat de les línies.

El projecte es va licitar en 2017 i des d'aleshores s'ha atés qualsevol consulta realitzada en eixe sentit. No obstant això, amb vista a la seua posada en marxa, prevista per a principi del mes de febrer, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible s'ha convocat a diferents entitats i empreses de la zona per a detallar els punts principals de l'operació, consistents en el canvi de sentit exclusivament de dues seccions de Cirilo Amorós i la instal·lació d'un semàfor en la desembocadura d'aquesta al carrer Russafa.

Aquest canvi ha sigut informat al veïnat i s'han resolt tots els dubtes perquè no afectara el normal funcionament del barri. També s'ha comunicat a les falles Félix Pizcueta–Cirilo Amorós i Pizarro–Cirilo Amorós que el canvi no tindrà afecció a les seues instal·lacions. Igualment, l'accés als aparcaments, tant en el cas dels públics com dels de residents, seguirà habilitat amb total normalitat segons els sentits de circulació de la nova ordenació del trànsit.

MILLORA PER A L'EMT

A més, aprofitant la nova operativitat de la zona, es procedirà a segregar el carril bus al seu pas pel carrer Russafa millorant la regularitat de les línies 6, 7, 8, 14, 15, 19, 35, 40, N7 i N9, línies totes elles que ja no veuran interrompuda la seua circulació pels vehicles que travessaven el carril EMT-Taxi per a accedir a Cirilo Amorós i no podien fer-ho pel pràcticament ininterromput flux de vehicles.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha agraït a totes les entitats assistents la seua atenció i col·laboració per a traslladar i adaptar-se a uns canvis que "són positius per a tota la ciutat, però especialment per al veïnat i comerciants de Pla del Remei, que sense perdre places d'aparcament ni opcions d'accessibilitat, guanyen en reducció de trànsit oportunista, gaudeixen de la millora en la regularitat del transport públic i, especialment, guanyen en comoditat i seguretat en els desplaçaments per a vianants". I de nou, ha subratllat, "tot de la mà de la construcció d'un nou eix ciclista en calçada, perquè les persones puguen circular en bicicletes i patins amb seguretat per on els correspon, com ha vingut succeint en cadascuna de les actuacions que hem realitzat aquesta legislatura".

Destacats