S'instal·la, per primera vegada, un canal de natació en la platja de la Malva-rosa

La infraestructura da respuesta a la demanda de numerosos colectivos

Guardar

Canal- malva-rosa
Canal- malva-rosa

L'Ajuntament ha instal·lat un canal de natació, de 500 metres de llarg i 25 i 50 metres d'ample, a la zona nord de la platja de la Malva-rosa. Aquest abalisament, que compta amb l'autorització de la Demarcació de Costes, romandrà fins al mes de novembre «per donar resposta a una demanda i reivindicació de banyistes i gent aficionada a la natació que podran entrenar en un entorn privilegiat, en un mar d'aigües tranquil·les, aprofitant el bon clima que ja es registra a la nostra ciutat», segons ha explicat la regidora delegada de Platges, Pilar Soriano.

El canal està senyalitzat amb cartells que, ubicats a cada extrem, indiquen una sèrie de recomanacions com no practicar la natació en solitari i utilitzar barret de bany que siga visible. A més, cal practicar la natació sempre de dia, informant-se abans de l'estat de la meteorologia i de la mar per garantir un nivell òptim de seguretat o disposar d'una bona condició física i un nivell avançat de natació.

Pilar Soriano ha dit que amb la col·locació del canal de natació «s'obrin noves possibilitats per a la pràctica de la natació a la ciutat, afavorint la seguretat de les persones esportistes que practiquen aquesta disciplina i evitant, al mateix temps, inconvenients a altres banyistes».

MATERIALS ECOLÒGICS

El canal de natació està senyalitzat per una línia d'onze boies de polietilé de forma esfèrica, color groc i 40 cm de diàmetre. S'ha instal·lat en paral·lel a la platja, a una distància de 150 metres de vora mar i a 50 metres de l'abalisament de zona de bany. La distància entre boies és de 50 metres, cobrint una distància total de 500 metres, de manera que es podrà saber quants metres s'ha recorregut de manera senzilla.

El sistema utilitzat per unir les boies a l'ancoratge és una cadena d'acer galvanitzat. Els ancoratges són ecològics i recuperables i els contrapesos de formigó tenen un pes de 125 kilograms.

Arxivat a:

Destacats