S'inicia la reinstal·lació de la gran vidriera del vestíbul de l'Ajuntament

Guardar

Vidriera
Vidriera

L'Ajuntament de València reinstal·larà a partir d'aquest dilluns la gran vidriera del vestíbul de la Casa Consistorial, que va ser retirada en abril per ser restaurada i netejada per una empresa especialitzada en restauració de vidres. Per aquest motiu, l'entrada principal de l'Ajuntament estarà tancada a les visites del dia 20 al 23 d'agost per facilitar els treballs.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que «a l'Ajuntament de València tenim dues vidrieres molt importants que a més contenen l'escut municipal de la ciutat: una, la vidriera de l'entrada principal de l'Ajuntament que ha sigut restaurada ara; l'altra, que es troba al Pati de Cristalls on ara mateix està el Servici de Gestió d'Hisenda que va ser restaurada fa uns anys quan es va fer la reforma d'eixa part de l'edifici».

La claraboia decorativa de l'entrada principal es va col·locar al consistori en 1941 després que l'anterior vidriera quedara totalment destruïda en el bombardeig franquista que el 28 de maig va patir la ciutat de València. L'actual vidriera va ser elaborada per la casa Maumejean de Madrid segons un disseny de Francisco Mora. La restauració de les peces de la vidriera ha permés realitzar una neteja rigorosa aplicant un tractament de la retícula estructural mitjançant la retirada prèvia d'òxid, una neteja i restauració que no s'havia dut a terme als darrers 30 anys.

Campillo ha assenyalat que «a partir d'ara es podrà contemplar una vidriera neta, més brillant i restaurada, que ajudarà a valorar el nostre edifici més important, el de la Casa Consistorial, que té una història impressionant i una rica arquitectura que hem de conservar, i que els valencians i valencianes poden gaudir des que l'alcalde, Joan Ribó, en una mostra de transparència, va decidir obrir les seues portes al poble tan prompte com va prometre el seu càrrec. Una mesura que ha tingut gran impacte entre la ciutadania, atés que més de mig milió de persones han visitat ja l'edifici. El veïnat té dret a utilitzar i conéixer les instal·lacions de la casa consistorial, com han fet en aquests tres anys, i així poder meravellar-se amb un edifici que és evidentment un dels més importants de València».

Destacats