S'aprova la nova Ordenança Municipal dels Mercats

El Ple aprova la nova normativa que substitueix a la de 2004

Guardar

mercado-central
mercado-central

L'equip de govern ha aprovat hui, amb el suport del Grup Popular i l'abstenció de Ciutadans, la nova Ordenança Municipal dels Mercats de Districte, una normativa que actualitza la vigent, que data de 2004, i s'adapta a les necessitats actuals tant dels venedors i venedores, com de la clientela. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha defensat hui aquesta nova disposició que regirà, entre altres aspectes, les condicions de treball als mercats.

En paraules del regidor, "es tracta d'un document fruit de l'acord, que ha considerat i inclòs les al·legacions presentades pels mercats de la ciutat". I en aquest marc, l'Ajuntament també es reunirà, de seguida, amb la Conselleria de Turisme per tal de signar un conveni per a regular l'accés dels grups de turistes als mercats.

Carlos Galiana, que ha agraït l'esforç de tots els professionals que han col·laborat en l'elaboració de l'ordenança, ha parlat de l'aposta del Govern local pels mercats municipal i els comerços en general".

El debat plenari al voltant d'aquest assumpte s'ha encetat amb la intervenció del president del Mercat Central i representant dels mercats municipals en el Consell Local del Comerç, Francisco Dasí, qui ha valorat l'ordenança i ha demanat que l'Ajuntament "també regule, per altres mecanismes, aspectes com l'esmentada regulació de turisme".

Per la seua banda, el portaveu del Grup Ciutadans, Fernando Giner, s'ha fet ressò "d'allò que preocupa als venedors i venedores dels mercats, que, per exemple, tenen problemes de conciliació o a l'hora de transmetre els seus negocis"; mentre que la regidora del Grup Popular María Jesús Puchalt, en donar suport a la proposta de l'equip de govern, ha sol·licitat que es forme una comissió de seguiment perquè tots els grups polítics sumen i no resten"

Carlos Galiana, qui ha agraït l'esforç de tots els professionals que han col·laborat en l'elaboració de l'ordenança, ha parlat de l'aposta del Govern local pels mercats municipal i els comerços en general".

Pel que fa a l'economia, el Ple ha donat compte, entre altres assumptes, de la memòria del Jurat Tributari Municipal corresponent a l'any 2017, que s'ha debatut de forma conjunta amb altres assumptes econòmics.

El Portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha assegurat que el Govern de la Nau cada any és més lent a l'hora d'executar el pressupost "per un problema de planificació, i de presa de decisions"; i el portaveu del grup Popular, Eusebio Monzó, ha sol·licitat "més rigor en els informes d'intervenció prèvia, i en la fiscalització dels contractes menors, que contrasten amb la transparència i participació defesa per l'equip de govern".

Davant d'aquestes intervencions, el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha explicat que, actualment, el 73,83% del pressupost es troba ja en fase d'autorització, un pas indispensable per arribar a la seua execució, i ha lamentat que els regidors de l'oposició no valoren" el fet que l'actual equip de govern ha incrementat les inversions progressivament fins a arribar a un pressupost rècord". Per últim, ha aclarit que la figura dels contractes menors ha variat amb la nova Llei de contractes del sector públic.

Arxivat a:

Destacats