S'amplia el termini per a sol·licitar les ajudes als sectors tradicionals de València

Guardar

Una persona pinta una de les figures dels tallers de la Ciutat de l'Artista Faller
Una persona pinta una de les figures dels tallers de la Ciutat de l'Artista Faller

L'Ajuntament de València ha aprovat en Junta de Govern Local ampliar el termini de sol·licitud de la subvenció municipal per als sectors econòmics tradicionals valencians. El consistori destina 500.000 euros per a subvencionar a PIMES i autònoms relacionats amb aquests sectors tradicionals valencians i amb les Falles.

La tinenta d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, ha explicat que "hem acordat estendre el termini de presentació de sol·licituds perquè aquest primer període de sol·licitud ha recaigut just en dos dels moments de major activitat del sector al qual es dirigeixen, coincidint amb les Festes Falleres i la Setmana Santa, dificultant, per tant, la preparació de la documentació a presentar".

Bernabé ha recordat que "hi ha determinats sectors que, per les seues particularitats, necessiten un suport extra de les administracions, com és el cas del sector relacionat amb les nostres festes i tradicions. Per això llancem aquestes subvencions, per a ajudar a pal·liar les conseqüències de la pandèmia sobre els sectors productius tradicionals valencians".

Així doncs, amb aquestes ajudes, els artistes de falles i carrosses, indumentària valenciana, orfebreria valenciana, pirotècnia, bandes, estendards, insígnies, revistes i altres mitjans de comunicació l'activitat dels quals estiga directament vinculada a les festes falleres i/o festes tradicionals de la ciutat podran rebre fins a 3.000 euros, ampliables en 1.000 euros més si tenen la seua seu a la Ciutat Fallera.

"És important garantir el futur de la Ciutat Fallera com a espai en el qual es construeixen falles, per això apostem per aquest espai que considerem estratègic per a la ciutat des del punt de vista econòmic, turístic i festiu", ha reivindicat Pilar Bernabé.

El termini de presentació s'ampliarà en deu dies naturals des de la seua publicació en el BOP i es farà mitjançant dos tràmits. El primer consisteix a emplenar un qüestionari de preinscripció. Posteriorment, la sol·licitud de la subvenció es presentarà de manera telemàtica en la seu electrònica. Tota la informació del procediment es troba en: https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/AE.IE.210

Destacats