S'adjudica la construcció del centre cívic del Cabanyal, que comptarà amb finançament europeu

Guardar

 Espai per al Centre Cívic del Cabanyal
Espai per al Centre Cívic del Cabanyal

La Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació del projecte de construcció del centre cívic del barri del Cabanyal-Canyamelar, situat als carrers Sant Pere i Luis Despuig, per un import de 2.143.000 euros. L'obra serà finançada en un 50% pels fons europeus, a través del programa EDUSI 3C VALÈNCIA. El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern al costat del vicealcalde, Sergi Campillo, ha donat compte hui d'aquest i altres acords de l'executiu municipal com, per exemple, l'aprovació d'un programa de subvencions als sectors econòmics tradicionals o la presentació d'un projecte per a la construcció del tanc de tempestes del carrer Eivissa.

"Estem aprofitant aquest programa de finançament europeu perquè el barri del Cabanyal passe, en molt poc temps, de ser un barri degradat i marginat pel seu propi ajuntament, a ser una de les zones que major recuperació està mostrant de tota la ciutat", ha afirmat Sanjuán, qui ha recordat que "es tracta d'una obra prioritària, ja que el contracte d'obra anterior va haver de ser extingit per incompliment de les obligacions principals per part de l'empresa adjudicatària". Les obres tenen un termini d'execució de 10 mesos.

D'altra banda, la regidoria del Cicle Integral de l'Aigua ha presentat un projecte per a la construcció del tanc de tempestes del carrer Eivissa a la convocatòria de subvencions europees, per un import de 4.000.000 d'euros. Es tracta d'un projecte que requereix una inversió de total de 15.513.000 euros. Sanjuán destacat que "és important que l'Ajuntament prepare les seues infraestructures hídriques a les necessitats del canvi climàtic, i d'aquesta manera ser una ciutat capaç d'afrontar els episodis climatològics que cíclicament pateix".

L'òrgan col·legiat ha aprovat, també, la creació d'un programa de subvencions a PIMES i autònoms dels sectors tradicionals i relacionats amb les falles de la ciutat de fins a 500.000 euros. "Els artistes fallers i professionals del sector podran rebre fins a 3.000 euros, ampliables en altres 1.000 euros, en el cas que la seua activitat s'exercisca a la Ciutat Fallera", ha afirmat Sanjuán.

Per a finalitzar, el regidor d'Hisenda ha donat l'enhorabona "a les comissions falleres que han recuperat gran part del cens faller anterior a la pandèmia, la qual cosa demostra que la recuperació emocional i econòmica de la festa van per bon camí, gràcies a l'esforç que estem fent entre tots".

Destacats