'Russafa Escènica' tornarà a omplir de cultura els carrers de València per nové any consecutiu

La novena edició d’aquesta pionera iniciativa cultural i social tindrà lloc entre el 19 de setembre i el 6 d’octubre en diferents ubicacions no convencionals de la ciutat

Guardar

russafa esc
russafa esc

Els teatres de València estrenen programació de tardor. Però un barri de la ciutat ho fa, com cada mes de setembre, amb el festival 'Russafa Escènica'. Aquesta trobada anual i multidisciplinària d'arts escèniques i plàstiques pretén transformar el cèntric i popular barri de Russafa, afectat greument per la turistificació i la gentrificació, en un gegantesc aparador escènic i, també, en un punt de trobada imprescindible per als amants del teatre.

NOU ANYS DE 'RUSSAFA ESCÈNICA'

Aquest mític festival en el barri de Russafa no solament significa una festa per al món del teatre, sinó també una iniciativa social pionera que s'encarrega d'utilitzar espais privats, així com oficines, habitatges particulars, galeries d'art, comerços, piscines i llibreries... per a transformar-los en espais de representació. Amb aquesta iniciativa, aquest festival reobri el debat sobre la reapropiació i gestió dels espais públics i privats per part de la ciutadania.

'Russafa Escènica', allà pel 2011 -any del seu naixement-, va marcar un abans i un després en la forma de gestionar els festivals escènics en l'àmbit nacional, una iniciativa que ha servit de model a altres formats i festivals similars, de la nostra ciutat i fora d'ella com a exemple de "bon fer" gràcies a la seua horitzontalitat, innovació, transparència, fidelització de públic i qualitat de les seues propostes.

PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL

Aquest festival es troba en continu moviment i transformació, ja que, en el seu cicle anomenat 'IN' -conformat per peces interpretades en espais no convencionals dins del barri de Russafa- es caracteritza per mesclar propostes de curta durada (Vivers), de llarga durada (Boscos), i una producció pròpia amb actors i ballarins de totes les escoles d'art dramàtic de la ciutat (Hivernacle).

Dins del cicle 'IN' destaquen obres com a 'Història d'una cuneta', de producció pròpia, 'El prefaci', una fusió de dansa i audiovisual, 'Baby Shark', una performance experimental sobre el concepte "maternitat", 'La meua volguda Espanya' o 'Fora millor', entre moltíssimes altres.

En l'altre cicle que inclou la programació, anomenat 'OUT', podrem gaudir d'obres escèniques en espais situats fora de Ruzafa, separats en tres tipus d'ubicacions: Parcs, Planter escènic, Jardí escènic, Parterre i Granero. Dins de 'OUT' destaquen obres com 'Flou Papagaio', 'Cremallera', 'Eleccions informatives', 'Ballant el lloc que habite' o 'Spoiler Alert', aquest últim, coproduït per l'Espai Rambleta.

Arxivat a:

Destacats