Russafa, el barri de moda a València

Un barri alternatiu i cosmopolita on conviuen oci, gastronomia i cultura

Guardar

BenQ Digital Camera
BenQ Digital Camera

Si fa, aproximadament, deu anys ens hagueren preguntat pel barri de Russafa, possiblement ningú haguera apostat per ell. I molt menys, ens haguérem imaginat en el que hui s'ha convertit: Un barri modern, ple d'activitat i d'oci, però també, en un aliat cultural per a tots aquells que busquen mostrar el seu art.

Russafa, el nom del qual en àrab significa 'jardí', té el seu origen en una zona de recreació i jardins construïda per Abd Allah al-Balansi en el sigle IX. No obstant això, des del seu naixement, este barri ha patit diverses transformacions, arribant, inclús, a ser considerat un barri marginal.

No obstant això, gràcies a l'ajuda de, en primer lloc, els immigrants que van començar a muntar els seus negocis en estos carrers, seguits, després, d'un gran nombre d'artistes, dissenyadors o bohemis que, cansats dels alts preus d'altres zones de València, es van traslladar a Russafa per a viure o desenvolupar les seues carreres, este barri s'ha convertit en una fusió social on conviuen diferents cultures, religions i idiomes.

I si este barri, a què alguns criden el Soho, té un lloc emblemàtic, és, sens dubte, el seu mercat. Un espai que mescla tradició i innovació i que, a més, abasteix a tots els locals de la zona.

Però a més, el que fa especial a Russafa no és només que hi ha vida les 24 hores del dia, sinó que ofereix una gran varietat d'alternatives d'oci. Per això, a València Extra, et fem un breu recorregut per este barri.

Si t'abelleix anar a menjar o sopar trobaràs un gran nombre de bars. Ara bé, si eres amant de la carn, en 'Mediterránea Hamburguesa' (Sueca, 45) o 'The Black Turtle' (Sueca, 51) gaudiràs de les millors i més originals hamburgueses. Així i tot, també podràs degustar menjar internacional com per exemple, en 'Tora' (Pedro III, el Grande, 11) , una taverna japonesa on et serviran l'autèntic yakisoba o kaarage al punt.

Foto: Chosovi

I com a Russafa estan tan acostumats a la diversitat, no és res estrany trobar-se un café-llibreria on poder gaudir de concerts, tallers de pintura per a xiquets o un tast de vins, entre moltes altres propostes culturals. Estem parlant tant de 'Ubik Café' (Literato Azorín, 13) , com de 'Slaughterhouse' (Dénia, 22) .

Finalment, no podem passar per alt el principal motor cultural del barri. En la 'Sala Russafa' (Dénia, 55) , un local que va nàixer amb l'objectiu de promoure la cultura entre els veïns, podràs passar una estona entretinguda, gràcies als congressos de novel·la negra, projeccions de pel·lícules o funcions de teatre.

Tot té cabuda en un barri cosmopolita on negocis de tota la vida conviuen amb altres més transgressors. En un barri on oci, cultura i gastronomia es pot trobar en el mateix carrer i, inclús, en el mateix local. En definitiva, un barri que va ressorgir per a convertir-se en un referent per a la ciutat de València.

Arxivat a:

Destacats