Ribó visita les universitats de València amb els ministres Isabel Celà i Pedro Duque

Guardar

0701 Ribó. Campus científic d'estiu (7)
0701 Ribó. Campus científic d'estiu (7)

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquest matí en la visita al Campus Científic Estiu 2019 organitzat conjuntament per la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València. Aquesta visita, igual que la que anteriorment han realitzat a l'Escola d’Estiu de la UPV, ha comptat amb la presència de dos ministres del Govern d'Espanya: Isabel Celaá, ministra d'Educació i Formació Professional, i Pedro Duque, ministre de Ciència, Innovació i Universitats.

Els dos rectors de les universitats públiques valencianes, Francisco Mora, de la UPV, i María Vicente Mestre, de la Universitat de València, han exercit d'amfitrions d'una comitiva d'autoritats de la qual també formaven part el conseller d'Educació, Vicent Marzà, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, a més altres autoritats acadèmiques que han participat en un recorregut en el qual s'ha posat en relleu la importància de la formació i el desenvolupament de la ciència per a millorar i promoure l'avanç de la societat.

Després d'una breu recepció a les autoritats en el despatx del rectorat de la UPV, la comitiva s'ha desplaçat cap a la zona del campus on es trobaven centenars d'escolars participants en l'Escola d’Estiu de la Universitat Politècnica de València, als quals ha saludat la ministra Isabel Celaà, que ha agraït la seua labor als monitors i ha animat els xiquets i xiquetes a conéixer la ciència.

L'alcalde Joan Ribó i la resta d'autoritats s'han traslladat seguidament a l'Aulari Sud de la Universitat de València, on una trentena d'estudiants de batxiller procedents de diferents llocs de l'Estat espanyol i seleccionats pel seu currículum acadèmic participen en el Campus Científic d'Estiu 2019, organitzat conjuntament per les dues citades universitats valencianes. Allí han sigut rebuts per la rectora de la Universitat de València, María Vicente Mestre, que ha sigut la primera a intervenir en una aula on els i les estudiants estan treballant en quatre diferents grups de física, química, matemàtiques i física mecànica.

Mestre ha destacat la importància d'aquesta iniciativa de transferència de coneixement des de les aules de la universitat als futurs estudiants universitaris, i ha desitjat als participants en el Campus Científic el major profit d'una experiència que incremente la seua il·lusió de continuar formant-se. Després de la breu intervenció del rector Francisco Mora, que ha ressaltat que l'excel·lència en qualsevol àmbit requereix l'estima d'allò que es fa, el ministre de Ciència, Pedro Duque, ha animat els joves i brillants estudiants que participen en aquest Campus Científic a cultivar el talent, alhora que s'ha referit a la necessitat que cada vegada més xiques trien les carreres universitàries d'enginyeries.

En similar sentit s'ha pronunciat la ministra d'Educació, Isabel Celaà, qui ha ressaltat les bondats d'aquesta iniciativa per a la qual se seleccionen alguns dels millors estudiants d'Espanya, i ha demanat als i les participants que aprofiten una bona oportunitat per a suscitar la curiositat i la creativitat, per a experimentar i aprendre.

Destacats