Ribó rep la presidenta de la Cort Penal Internacional

Guardar

joan-ribo
joan-ribo

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut la presidenta de la Cort Penal Internacional, l'argentina Silvia Fernández Gurmendi, que es troba a València amb motiu de l'assemblea del Col·legi d'Advocats de la Cort Penal Internacional que hui se celebra en la nostra ciutat. Joan Ribó ha qualificat el treball d'aquesta cort penal com a "immens i imprescindible" i ha expressat a Silvia Fernández la voluntat de l'Ajuntament de continuar amb la seua defensa dels valors, deures i drets a escala global en col·laboració amb organismes internacionals com a Nacions Unides, UNESCO o FAO.

"Estem molt satisfets de rebre els alts representants de la Cort Penal Internacional, que realitza una tasca immensa i imprescindible de defesa de drets i valors a escala universal. Una defensa que, en aquests moments, en què sembla que hi ha una falta d'alguns d'eixos valors globals, hem de fer tots amb més força encara", ha afirmat Joan Ribó al final d'aquesta trobada amb la presidenta de la Cort Penal Internacional, Silvia Fernández, i els copresidents del CPI-BPI, Roxanne Helme i David Levy, que han arribat a l'Ajuntament acompanyats pel valencià Francisco Puchol, president de l'assemblea que comença demà.

"Hem comunicat a la presidenta de la Cort Penal Internacional, Silvia Fernández, que València està treballant amb una voluntat molt clara en eixa mateixa direcció amb l'ONU, amb la UNESCO o amb la FAO, en temes d'alimentació, perquè és una política en la qual creiem", ha ressaltat l'alcalde. "Nosaltres defensem el punt concret, la nostra manera de ser, la nostra cultura i la nostra llengua, però som ciutadans del món, i ser ciutadans del món vol dir tenir uns deures i uns drets a escala global dels quals la Cort Penal Internacional és un dels símbols més clars."

La presidenta de la Corte Penal Internacional, a més d'agrair l'hospitalitat de l'Ajuntament i de Joan Ribó, ha compartit aquesta actitud del Govern municipal de València. "Vull donar suport al qual acaba de dir el senyor alcalde: és molt important defensar tots junts certs valors que afecten tota la comunitat internacional. La Cort Penal Internacional és un organisme molt recent, el mandat del qual és ocupar-se de genocidis, crims de lesa humanitat, crims de guerra, que són els crims més greus que es poden cometre en el món. És un mandat reduït, però molt ambiciós, perquè considerem que hi ha cert tipus de valors, cert tipus de drets, que hem de defensar entre tots per a contribuir junts a la pau internacional. Eixe és el repte de la Cort."

Ha afegit que "estem vivint un context difícil a tot el món, però són valors que la comunitat internacional ha de continuar defensant i la Cort Penal Internacional ha de contribuir a açò".

La Cort Penal Internacional es va crear en 1998, "en temps molt bons per al dret internacional i la justícia global", però va començar a desenvolupar les seues competències a partir del 2002. "El gran repte de la Cort és preservar el que es va aconseguir en els últims anys i seguir creixent", n'ha dit la presidenta.

Ribó s'ha referit a la importància de comptar amb un organisme penal que valga per a tota la humanitat, i de poder col·laborar des de l'Ajuntament amb organitzacions globals en assumptes de drets, justícia social i refugiats. "Estem en totes les xarxes internacionals per a establir connexions, aprendre i ajudar en allò que puguem. Ens agrada defensar els nostres propis valors, però també els globals."

Arxivat a:

Destacats