Ribó reivindica, amb motiu del 9 d'Octubre, unes infraestructures adequades i respectuoses amb l'entorn

Guardar

ribo
ribo

L'Ajuntament de València ha publicat, com és habitual per aquestes dades, amb motiu de la commemoració del 9 d'Octubre, un ban en què l'alcalde de València, Joan Ribó, recorda que aquesta data "emblemàtica" "ens serveix per a celebrar la nostra realitat com a poble i per a reivindicar les nostres aspiracions i el marc de l'autogovern". En aquest document, l'alcalde aprofita per a reivindicar, "sostenibilitat, la nostra manera tradicional de viure, la mediterraneïtat, i la possibilitat d'optar a les millors infraestructures i comunicacions per a la nostra ciutat en equilibri amb el nostre patrimoni històric i natural". I per descomptat, convida la ciutadania a participar de la Processó Cívica que tindrà lloc el pròxim dimecres, 9 d'Octubre, a les 12 hores.

En la invitació que l'alcalde fa perquè la ciutadania gaudisca de la festa del Dia de la Comunitat Valenciana, Joan Ribó assegura que "vivim un Nou d'Octubre amb la mirada posada en el present i el futur del nostre territori, en un sentit local i al mateix temps global". "Perquè l'estima per la nostra terra s'ha de demostrar defenent el nostre entorn i la nostra singularitat paisatgística: la nostra horta, les nostres platges, l'Albufera, l'aire que respirem; en definitiva: el nostre medi ambient. L'emergència climàtica és una realitat no només de futur, sinó també de present".

"No podem, com a poble, arribar tard als reptes per a conservar i millorar l'habitabilitat en el nostre planeta, amb accions globals i amb estratègies d'àmbit local", diu l'alcalde.

Joan Ribó a més reclama "un finançament adequat, i unes infraestructures que dinamitzen la nostra economia, la potencien i ens vertebren", també parla "de les reivindicacions que tenen a veure amb el respecte a la nostra cultura i a la nostra història", però també rememora "el potencial que té la nostra societat", i destaca "la voluntat d'avançar que s'ha de traduir en millores en l'àmbit de la justícia social, i que té com a fita l'assoliment d'una ciutat i un país que treballen alhora perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats, on la diversitat siga una riquesa no només a valorar, sinó també a promoure, i en els quals l'aconseguiment de la igualtat entre els homes i les dones que hi habiten siga una constant".

Com a colofó, l'alcalde fa una crida a la ciutadania: "Omplim les places i els carrers amb un missatge rotund: la pluralitat d'opinions ha de contribuir, precisament, a fomentar la unitat en allò que ens uneix: la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el poble valencià, de la nostra cultura i patrimoni, d'un model igualitari i inclusiu de societat, i de la sostenibilitat en el present i en el futur".

Arxivat a:

Destacats