Ribó reconeix un error en el protocol de la Cavalcada de Reis a València

La voluntat de l’Ajuntament és treballar i activar tots els mecanismes de seguretat per a evitar l’expansió de la covid-19”, ha conclòs l’alcalde.

Guardar

reyes-valencia
reyes-valencia

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit aquest matí la reunió del Centre de Coordinació Operativa Municipal, CECOPAL, per a adaptar l'activitat municipal i de la ciutadania a les mesures derivades del decret de la Generalitat que estableix noves directrius per a fer front a la pandèmia. Joan Ribó, ha assenyalat que l'acte de recepció dels Reis de l'Orient, organitzat per l'Ajuntament de València el passat 5 de gener, "va seguir totes les recomanacions i normes decretades per les autoritats sanitàries competents per a fer front a la pandèmia".

El primer edil ha diferenciat "aquest acte d'una cavalcada, que d'altra banda, sí que es va celebrar en altres ciutats de l'Estat", i ha lamentat "la concentració de persones que es va produir, en concret, a l'arribada dels Reis a l'Ajuntament". En aquest sentit, ha reconegut "un error al protocol d'aquest acte que, per descomptat, l'equip de govern ha aprés i millorarà". "La voluntat de l'Ajuntament és treballar i activar tots els mecanismes de seguretat per a evitar l'expansió de la covid-19", ha conclòs l'alcalde.

PLACES PER A LES PERSONES SENSE SOSTRE

Finalment, sobre l'assistència social, l'alcalde ha assenyalat que, a data d'ahir, 5 de gener, «encara queden places vacants que no s'han cobert, per a allotjar persones al carrer», a pesar que ha recordat que des de l'Ajuntament «no s'obliga a la gent sense sostre al qual haja de tancar-se. Hi ha persones que volen entrar en un alberg social, però hi ha unes altres que no», ha explicat Ribó. L'alcalde ha avançat que ja s'està treballant per a poder disposar d'espais alternatius per si les necessitats es van incrementar.

L'alcalde s'ha referit també a la incidència de la COVID19 entre el personal municipal, i ha assenyalat que les xifres són baixes, amb un total de 44 infectats i 19 en quarantena sobre una plantilla global de 5.000 funcionaris. Ribó ha conclòs amb una anomenada a la ciutadania perquè actue amb prudència i responsabilitat, i ha recordat que la Policia Local ha imposat prop de 25.000 denúncies, la majoria d'elles per un ús inadequat de la màscara.

Arxivat a:

Destacats