Ribó reclama un canvi en les polítiques migratòries

Guardar

refugiados
refugiados

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat aquest matí la necessitat de canviar les polítiques migratòries. Ho ha fet durant una vista al col·legi públic Gaspar Gil i Polo, i a preguntes dels periodistes davant l'acollida de l'Aquarius, on ha explicat que Espanya i la Unió Europea estan obligades a canviar la política migratòria "pensant-la des dels paràmetres dels drets humans que en el seu moment va definir l'ONU".

Ha afirmat Ribó que comparteix el que diu Amnistia Internacional, "de la que a més sóc soci", ha dit. «El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, va dir ahir que la crida que va fer València, i després totes les institucions, ha sigut com una espècie d'electroxoc per a Europa. Estic d'acord, i pense que açò ha de portar-nos a modificar tota la política de migració i de refugiats perquè evidentment no està donant resultats i es produeixen actituds de xenofòbia molt importants que estan en l'origen del problema i s'han de canviar», ha afegit l'alcalde.

Ribó ha ampliat eixa proposta de modificació del marc legal. «La gent no se'n va del seu país per capritx, i açò els valencians i valencianes ho hem viscut durant la guerra civil rebent refugiats, i també sent refugiats al final de la guerra i durant la postguerra. També ho ha viscut Europa durant les guerres mundials i en cada conflicte bèl·lic sorgit al continent. Ningú se'n va per gust de la seua terra, i és molt important que ens plantegem el problema des d'uns paràmetres de respecte als drets humans per sobre de qualsevol altra consideració».

Per la seua banda, la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fábregas Santana, també s'ha referit a l'assumpte arran l'arribada de l'Aquarius: "Les actuals polítiques migratòries estatals i europees exclouen, violenten i maten. D'un costat, volem defensar els drets humans amb l'arribada de l'Aquarius i les polítiques d'acollida que estem treballant a la ciutat, i d'altra, tenim una Llei d'Estrangeria que no defensa a les persones, ja que poden acabar en un Centre d'Internament d'Estrangers o deportats o a l'espera que passen 3 anys per a començar el seu procés de regularització". Unes paraules a les quals ha afegit que "és inhumà i injust, i per això exigim un canvi de les polítiques migratòries a l'altura de la situació mundial, en què les persones siguen el més important".

Destacats