Ribó reclama al delegat del Govern la reunió del consell rector del Consorci València 2007

L’alcalde informa la desocupació de dos habitatges municipals al Cabanyal per a procedir a la seua rehabilitació i conversió en vivendes socials

Guardar

0117-ribo-consorci
Ayuntamiento_de_Valencia,_España
Ayuntamiento_de_Valencia,_España

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat al delegat del govern, Juan Carlos Moragues, que “és molt important que es produïsca la reunió del Consorci València 2007 al més prompte possible”, per a la qual cosa, cal que el govern central aclarisca quin ministeri se’n farà càrrec. Ribó ha demanat el nomenament del representant del govern central “amb la màxima celeritat perquè hi ha una sèrie d'aspectes per a arreglar al més prompte possible: des dels contractes que caduquen fins al tema del Varader”. L’alcalde ha afirmat que “la Dàrsena està eixint del túnel”, però ha precisat de la col·laboració de tots els actors implicats: Ajuntament, Generalitat i Govern d’Espanya. 

Ribó s'ha referit a un altre aspecte, com és el de tots els deutes que té el Consorci València 2007 “i que s'hauran d'arreglar. Tot s'ha de solucionar, i ha de fer-se de la forma més ràpida possible. Per això espere que es reunisca ràpid”.

Moragues ha explicat que en la trama competencial d'una banda està el Ministeri d'Economia, “perquè és la direcció general del Tesoro, com a avalista, qui està pagant el préstec”. D'altra banda, segons ha dit Moragues, “està el Ministeri d'Hisenda, perquè estem parlant d'una operació financera, i després està el ministeri de Presidència, perquè estem parlant d'un consorci en el qual estan presents les tres administracions públiques”

El delegat del govern ha assenyalat que “anem a anar per passos. El primer que cal fer és designar al vicepresident, que anteriorment era el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, però ara eixa secretaria d'estat s'ha dividit en dos. El següent pas, després d'eixa designació del representant del govern d'Espanya, serà convocar el Consell Rector”. 

Vivenda social per al Cabanyal

Respecte a les desocupacions dutes a terme este dimarts en el Cabanyal, l'alcalde ha manifestat a preguntes dels periodistes que no s’ha desallotjat a cap família, sinó que s’ha demanat l’eixida a diverses persones que, a títol individual, ocupaven dos vivendes en el barri. Es tracta de dos habitatges de titularitat municipal on “han d'entrar els arquitectes i tècnics de l’Ajuntament per a poder rehabilitar-los perquè passen a ser habitatges socials”. De fet, l’alcalde ha recordat la necessitat d’augmentar el parc de vivendes municipals per a fer front a emergències de tipus social.

La desocupació s’ha desenvolupat sense incidents, i en ella han participat agents de la Policia Nacional, a instàncies judicials, i hi ha col·laborat en tasques de suport la Policia Local.

Destacats