Ribó: 'L'any Blasco ha de marcar un punt d'inflexió perquè hi haja un reconeixement permanent'

Guardar

aniversario-blasco-ibanez
aniversario-blasco-ibanez

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Cultura, Glòria Tello, s'ha reunit amb el president de la Fundació Vicente Blasco Ibáñez, Ignacio Soler, i amb el secretari de l'entitat, Ángel López, per a abordar la celebració de "l'Any Blasco" organitzat quan fa 150 anys del naixement de l'escriptor, periodista, polític i editor Valencià.

Ribó ha ressaltat davant els seus dos interlocutors, Ignacio soler i Ángel López, la necessitat d'aprofitar la commemoració de "l'Any Blasco" per a "realitzar conjuntament un treball que potencie la importància de la figura de Blasco Ibáñez, promoure'n la difusió i també la defensa de l'important llegat que ens va deixar aquest valencià".

L'alcalde s'ha referit a la necessitat d'aconseguir que el 150 aniversari del naixement de Blasco Ibáñez durant 2017 "marque un punt d'inflexió perquè hi haja un reconeixement permanent de Blasco per part de la societat, que responga a la importància de la figura de l'escriptor".

LLIURA DE PREMIS LITERARIS

Joan Ribó ha assistit a un segon acte directament relacionat amb Blasco Ibáñez: El lliurament dels VIII premis literaris que concedeix l'entitat en un acte realitzat en l'Ateneu Marítim del carrer de la Reina.

L'alcalde, en la seua intervenció, ha parlat de la figura de Blasco Ibáñez, que l'Ajuntament reivindicarà al llarg del 150 aniversari del seu naixement a València amb un ampli programa d'actes, entre els quals ja s'han realitzat la presentació del llibre de Libertad Blasco-Ibáñez, "Blasco Ibáñez: su vida y su tiempo, l'homenatge que va tindre lloc dissabte passat en el Cementeri General i la festa celebrada en la Casa Museu que porta el seu nom, als quals seguirà en els pròxims dies la presentació d'un segell commemoratiu. També durant el mes de febrer s'inaugurarà en la seu de la Biblioteca Valenciana de Sant Miguel dels Reis, una exposició comissariada per Ángel López, secretari de la Fundació Vicente Blasco Ibáñez.

En l'acte de l'Ateneu Blasco Ibáñez, Joan Ribó ha agraït que una entitat que des de l'any 2002 rendeix un permanent homenatge a l'autor valencià l'haja convidat a participar en el lliurament dels seus VIII premis literaris que concedeix en les modalitats de poesia i prosa als seus socis. L'alcalde ha posat en relleu la labor realitzada des de l'Ateneu Blasco Ibáñez, que treballa també a favor dels drets humans i en la conscienciació social contra la violència de gènere.

Ribó ha destacat la necessitat de valorar de forma permanent el llegat de Vicent Blasco Ibáñez, "un personatge excepcional que va arribar a convertir-se en vida en un dels escriptors amb major prestigi i projecció mundial", les obres del qual es continuen reeditant i són objecte d'estudis i recerques com els que promou la Casa Museu Blasco Ibáñez.

L'Ateneu Blasco Ibáñez ha publicat 35 obres des del 2008. Ribó ha posat a aquesta entitat –que compta amb aproximadament un centenar de socis– com a exemple de la implicació de la societat civil valenciana en les iniciatives per a continuar reivindicant Blasco Ibáñez com un dels més grans valencians, "un personatge impetuós, brillant i versàtil que va brillar en tot el que va fer, com a escriptor, periodista, polític, editor o aventurer. El nostre Blasco Ibáñez".

Destacats