Ribó: “L'alimentació és cosa de tots i necessita una redefinició”

Juan Carlos Moragues expressa a l’alcalde la predisposició del govern d’Espanya a impulsar i donar suport a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació

Guardar

Ribo
Ribo
0117-moragues-alimentacio

L'alcalde de València, acompanyat pel comissariat per a la Capitalitat, Vicent Domingo, s'ha reunit este dimarts en la seu de la Delegació de Govern amb el delegat Juan Carlos Moragues, al que li ha explicat el contingut i objectius en els quals l’Ajuntament treballa després d'haver sigut triada València per la FAO com a Capital Mundial de l'Alimentació durant 2017. Moragues li ha expressat el suport i predisposició del govern d'Espanya a quantes iniciatives es posen en marxa, i també a cites de debat com la trobada mundial d'alcaldes que se celebrarà a l'octubre. 

“Volíem presentar este projecte a les autoritats de l'Estat i especialment als ministeris d'Agricultura i Alimentació”, ha ressaltat Ribó en finalitzar la trobada, on també ha assenyalat que “alimentació no és solament tindre menjar suficient sinó també menjar bé, i crec que en estos moments tenim seriosos problemes amb un sector de la població per falta d'aliments, i amb un altre sector perquè menja molt malament. No hi ha més que veure l'increment de l'obesitat infantil, els problemes de diabetis, de malalties coronàries….Necessitem una redefinició seriosa de l'alimentació, i és molt important la producció agroalimentària des de la proximitat. Per açò defensem l'Horta perquè torne a ser el que fou per a València, però també des d'un plantejament d'impulsar una alimentació més mediterrània que defensen tots els nutricionistes.

Per la seua banda Juan Carlos Moragues ha ressaltat el suport a la Capitalitat de València. “Com a Delegat del Govern li he mostrat el meu suport a esta Capitalitat Mundial de l'Alimentació i he posat a la seua disposició no solament la Delegació del Govern sinó el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, perquè és un esdeveniment que inclou alimentació, nutrició agricultura, turisme… i hem de mostrar una unitat de totes les administracions en defensa de la nostra horta, de la nostra gastronomia, dels nostres actius turístics, i mostrar eixa imatge de València com a ciutat oberta, acollidora i solidària”.

Ribó li ha exposat a Juan Carlos Moragues el contingut de les tres grans cites públiques previstes al llarg de l'any. ”Primer un congrés-trobada en la Universitat Politècnica sobre temes de recerca, jurídics, dret a l'alimentació…, que se celebrarà a l'abril; al setembre una trobada d'alcaldes, i després, a l'octubre, la trobada mundial d'alcaldes en la qual anem a comptar amb la presència de persones de rellevància internacional. Este esdeveniment ressaltarà a València com una capital important en un assumpte que cada vegada és més significatiu i té major repercussió”.

Destacats