Ribó va ser el seté alcalde d'Espanya que més va cobrar en 2020: 86.360 euros anuals

Els regidors de huit ciutats van tindre una major retribució que la del president del Govern

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó, assisteix al descobriment d'una placa-homenatge a Luis García Berlanga amb motiu del Dia del Cinema Espanyol, a 6 d'octubre de 2021, a València
L'alcalde de València, Joan Ribó, assisteix al descobriment d'una placa-homenatge a Luis García Berlanga amb motiu del Dia del Cinema Espanyol, a 6 d'octubre de 2021, a València

L'alcalde de València, Joan Ribó, és el seté regidor d'Espanya que ha percebut una major retribució durant l'any 2020, amb un total de 86.360,54 euros anuals, segons l'última actualització de la Informació Salarial de Llocs de l'Administració (ISPA).

En els primers llocs, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; la seua homòloga a Barcelona, Ada Colau, i el regidor de Bilbao, Juan Mari Aburto. Per contra, l'alcalde de Zamora, Francisco Guarido, i el d'Osca, Luis Felipe Serrate, són els regidors amb dedicació exclusiva de totes les capitals de província que menys salari han tingut en l'exercici anterior.

Així, l'alcalde de la capital d'Espanya va ser el regidor amb major salari durant l'any 2020, arribant a percebre una retribució de 108.517,80 euros anuals, un 27% més que el sou d'eixe exercici del cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, que va ascendir a 84.845 euros anuals, segons aquesta actualització d'ISPA publicada aquest dijous pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

Després d'Almeida, se situen l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb 100.000,04 euros anuals; el primer edil de Bilbao, Juan Mari Aburto, amb 97.144,08 euros anuals; el regidor de Vitòria, Gorka Urtaran, amb 90.526,38 euros anuals; l'alcalde de Sant Sebastià, Eneko Goia, amb 87.952,02 euros anuals; el primer edil de Valladolid, Óscar Puente, amb 86.814,28 euros anuals; el regidor de València, Joan Ribó, amb 86.360,54 euros anuals; i l'alcalde de Sevilla, Juan Espadas, amb 86.359 euros anuals.

Tots aquests alcaldes van percebre durant l'exercici 2020, l'any més dur de la pandèmia de la Covid-19, un salari major que el del president del Govern, que, segons apareix reflectit en el Boletín Oficial del Estado (BOE), va ser de 84.845 euros.

Aquest salari, el del president del Govern, és el més semblant al qual va cobrar l'alcaldessa de Getxo, Amaia Agirre, que l'any 2020 va rebre una retribució de 83.398,54 euros, convertint-se així en la novena alcaldessa amb un major sou d'Espanya, malgrat que aquesta població no supera els 80.000 habitants.

ZAMORA I OSCA, ELS QUE MENYS

En el costat contrari se situen els alcaldes de les ciutats de Zamora i Osca. Comptant les capitals de província els regidors de la qual tenen una dedicació exclusiva, aquests dos municipis són els que menor salari han tingut l'any 2020.

En concret, l'alcalde de Zamora va percebre 35.787,22 euros anuals, mentre que el regidor d'Osca va guanyar una retribució anual de 37.691,65 euros.

Segons aquestes dades proporcionades pel Ministeri d'Hisenda hi ha també quatre alcaldes de capitals de província que van percebre un salari inferior, però es troben en un règim qualificat com "sense dedicació". Aquests són els regidors de Cadis, Las Palmas de Gran Canaria, Terol i Oviedo.

DE MÉS DE 8.000 AJUNTAMENTS

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha actualitzat aquest dijous i publicat en la seua pàgina web la informació relativa a les percepcions dels càrrecs electes de les corporacions locals, on s'engloben més de 8.000 ajuntaments i 52 diputacions, a més dels consells i capítols insulars.

Els documents publicats pel Ministeri d'Hisenda també recullen els quadres amb les retribucions dels funcionaris d'aquestes administracions per trams de percepcions.

Totes aquestes dades procedeixen del sistema ISPA, el sistema d'Informació de Llocs de l'Administració, que és la plataforma de recollida d'informació de les percepcions dels càrrecs electes i de les retribucions assignades als llocs de treball de funcionaris d'ajuntaments, diputacions forals i provincials i consells i capítols insulars, així com de comunitats autònomes.

En qualsevol cas, en aquest llistat facilitat pel Ministeri que dirigeix María Jesús Montero no estan inclosos els municipis de la Comunitat Foral de Navarra en estar pendent d'implementar ISPA Navarra per als Ajuntaments.

Arxivat a:

Destacats