Ribó descarta la ZAS per a Russafa però diu que es prendran mesures si els veïns ho demanen judicialment

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó, en una roda de premsa
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una roda de premsa

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha descartat aquest dilluns declarar Zona Acústicament Saturada (ZAS) Russafa, però ha matisat que el consistori haurà de prendre "les mesures corresponents" si els veïns d'aqueix entorn el demanen judicialment.

"Aqueix tema s'està debatent per a Russafa. No voldríem que fora, però si els veïns ho demanen judicialment, haurem de prendre les mesures corresponents" encara que "en principi no és la nostra opció", ha assenyalat Ribó preguntat per la declaració de ZAS en una entrevista en 'Les notícies del matí' d'À Punt recollida per Europa Press.

Així mateix, respecte al botellot, el responsable municipal ha destacat el treball per a abordar aquest assumpte i ha advocat per garantir el dret al descans dels veïns i buscar solucions a un problema que no exclusiu de València i que s'ha de "resoldre".

L'alcalde ha explicat que el consistori treballa en el desenvolupament de l'Ordenança de Convivència, que aborda aquesta qüestió, i ha ressaltat que també ha decidit que les terrasses de l'hostaleria tornen --a partir del 12 d'octubre-- a la seua grandària habitual després de l'ampliació concedida per a ajudar a complir amb les restriccions Covid.

Joan Ribó ha apuntat, com va fer la setmana passada, que després d'eliminar-se aqueixes limitacions es pot recuperar "la normalitat" de les terrasses. Així mateix, ha considerat que la seua presència en determinats punts com la Plaça d'Hondures o la del Cedre té "molt a veure" amb els "conflictes" en aqueixes zones, amb botellot també, per no respectar-se el dret al descans.

L'alcalde ha opinat que les terrasses han de tornar a la seua grandària normal també perquè els veïns recuperen l'espai públic que han estat ocupant. Ha rebutjat que es perjudique els hostalers, ha insistit en la fi de les limitacions i ha subratllat les ajudes que aquest sector ha rebut per a pal·liar les conseqüències de la Covid.

Respecte al botellot, ha assegurat que l'Ajuntament treballarà també per a controlar "determinats llocs on s'embene alcohol en determinades situacions que ens semblen preocupants". Ha descartat que la policia "entre en confrontació amb gent que està fent botellot com a Madrid o a Barcelona" perquè "no és la millor" opció.

Preguntat per la inseguretat i els problemes de convivència en barris com Orriols, ha considerat que "hi ha molts factors" que han contribuït a això i ha citat entre altres l'okupació' de "molts pisos buits" o el trasllat del comerç de la droga des d'altres punts.

Ribó ha destacat les reunions que s'estan mantenint amb veïns i entitats d'Orriols, amb responsables policials i amb Delegació del Govern per a "normalitzar" la situació i ha assegurat que ja s'estan aplicant mesures, no sols policials sinó des d'altres àmbits com el social, l'educatiu i el cultural. Ha insistit que el problema i la solució no és només policial.

En matèria de mobilitat, el primer edil ha apuntat la necessitat de tindre visió metropolitana i no sols de ciutat i ha repetit la conveniència de comptar amb el pla de mobilitat metropolità per a abordar molts assumptes --ha citat les entrades i eixides a la capital, els aparcaments dissuasius i les línies d'autobús i tren--.

Ribó ha parlat també de la transferència de la Rodalia a l'administració autonòmica i s'ha mostrat a favor d'ella, tenint en compte la "mala" situació d'aquest transport i que "en els últims anys ha perdut 9 milions" de passatgers. "Crec que és una situació que cal arreglar urgentment", ha dit, a més de reclamar al Govern els recursos econòmics "adequats" per a aqueixa gestió i ha considerat que la Rodalia està "infradotada econòmicament".

Sobre la vaga de maquinistes de Renfe, ha indicat que aquests professionals han de saber que "són servidors d'una cosa pública" i que "el bé públic" està "per damunt de determinats interessos".

"ABSOLUTAMENT NORMALS"

D'altra banda, preguntat per les diferències en executiu local que presideix i que conformen Compromís i PSPV, respecte a diferents assumptes, Ribó ha repetit que són "absolutament normals" en una coalició de "partits diferents" i ha comparat de nou aqueixes discrepàncies amb una "tempesta en un got d'aigua". Ha dit que es donen en el debat i la negociació i ha ressaltat que en els plens i en els pressupostos es treballa "es forma unívoca", sense vots discrepants.

Respecte a una d'aqueixes polèmiques, la referida a l'avinguda Ausiàs March, ha explicat que no ha qüestionat el projecte perquè creu que s'ha de fer i ha precisat que ha exposat que s'ha d'abordar tenint en compte qüestions com les que quedaran recollides en el pla metropolità de transport. "No he qüestionat el que s'ha dit. He dit que cal tindre en compte el pla metropolità i les dades de mobilitat", ha declarat.

Així mateix, sobre un altre assumpte que ha suscitat discrepàncies com el PAI Benimaclet ha manifestat que "hi ha possibilitats d'arreglar" aqueix tema. "Crec que aquesta diferència la podem arreglar", ha asseverat.

AMPLIACIÓ DEL PORT

D'altra banda, respecte a l'ampliació del port, ha repetit que la seua postura és demanar una nova Declaració d'Impacte Ambiental perquè "hi ha dubtes suficients" respecte a aqueixa actuació per l'impacte que pot tindre sobre les platges del sud i la mobilitat. "No he dit que no a l'ampliació, he dit que es controle que els impactes ambientals estiguen controlats", ha plantejat, alhora que ha defensat el trànsit ferroviari de contenidors.

Finalment, ha descartat pronunciar-se sobre si es presentarà de nou com a candidat a l'Alcaldia i ha dit, preguntat per la puntuació que donaria a les ganes que de repetir com a cap de llista, que no sap autoavaluar-se: "l'autoavaluació no me la sé fer".

Arxivat a:

Destacats