Ribó demana un "confinament parcial" i demana que es prenguen les mesures "que els ajuntaments no poden"

Guardar

1008 Honors i Distincions (69)
1008 Honors i Distincions (69)

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat partidari, per a atallar l'escalada de contagis de Covid, d'un "confinament parcial" en el qual "les persones puguen eixir a treballar o anar al col·legi", però no hi haja alternatives com acudir a grans centres comercials o "centres on la gent es reuneix i per menjar o beure alguna cosa no s'utilitza la màscara".

Així ho ha expressat el primer edil en declaracions a Europa Press Televisió, en les quals ha tornat a insistir en la petició llançada aquest dimarts perquè els ciutadans facen un autoconfinament voluntari "al màxim de les seues possibilitats".

"Autoconfinar-se depén de cadascú, però és una crida per a dir-li a la població que tot allò que puga fer per a disminuir el nivell de relació ha de fer-lo en benefici, en primer lloc, seu; en segon lloc dels seus familiars i amics i en tercer lloc de tota la societat", ha declarat.

Aquesta crida és conseqüència, ha reflexionat Ribó, d'"unes dades molt dolentes", tant en la Comunitat Valenciana com a la ciutat de València. "És molt important que siguem conscients que tothom ha d'aportar el que li siga possible per a frenar aquesta pandèmia, que està en un moment àlgid", ha asseverat.

En aquest sentit, ha advertit que els números en la capital del Túria són "molt preocupants" i "alarmants", tant per la incidència acumulada com per la pressió hospitalària que ha fet que la Generalitat es plantege l'ús dels hospitals de campanya, i ha instat a "a les autoritats a prendre les mitjanes necessàries que els ajuntaments no podem prendre".

Preguntat per si advoca per aplicar restriccions més dures, Ribó ha comentat que "és una decisió que ha de prendre la Generalitat", però ha afegit que, "a nivell personal", creu que el moment és propici per a "prendre més restriccions".

RESTRICCIÓ "DURA" PER A MILLORAR L'ECONOMIA

"No és un bon moment per a equilibrar economia i salut. Les autoritats, fins i tot a nivell internacional, consideren que pot millorar l'economia més l'amb una restricció dura en un moment determinat que intentar contemporitzar totes dues coses", ha argumentat.

Ha puntualitzat que la seua idea no és un nou "confinament domiciliari en sentit estricte, perquè hi ha una sèrie de tasques que cal mantenir". S'ha referit ací a la "polèmica de l'educació": "els xiquets segurament estan més segurs en el col·legi que moltes vegades a les seues cases".

A més, manté que "hi ha tasques econòmiques que cal realitzar", però també "unes altres que clarament cal suprimir". "Per dir-ho d'una manera molt gràfica -ha precisat-- tots aquells centres on la gent es reuneix i, per prendre o beure alguna cosa, les màscares no s'utilitzen. En eixe tema sí que caldria ser molt dràstic".

Seria, per tant, "un confinament parcial en el qual les persones pogueren eixir a travar i al col·legi però quan acabaren les seues tasques tornaren a les seues cases sense altres alternatives importants i evitant els grans centres comercials i concentracions".

Finalment, ha apuntat que el des de l'Ajuntament de València s'està actuant per a reduir el contacte, en aquest cas de tipus laboral, amb mesures com celebrar les reunions per videoconferència o potenciant el teletreball.

Arxivat a:

Destacats