Ribó demana "corresponsabilitat" enfront de la brutícia en Falles: "Tots hem de millorar eixa gestió"

Guardar

Imatges d'un botellot en el centre de València
Imatges d'un botellot en el centre de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat aquest dimecres "corresponsabilitat" per a evitar problemes de brutícia com els detectats durant les passades Falles en diferents punts de la ciutat i ha subratllat, en aquest sentit, que "tots" han de contribuir a això. "Tots hem de millorar aquesta gestió", ha apuntat en aquest sentit.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera abans de participar en la inauguració del XXXV congrés de l'Associació Espanyola de Proveïment d'Aigua i Sanejament, preguntat per les crítiques realitzades des del col·lectiu faller referent a això.

La Interagrupació de Falles, els delegats de sector, Federació de Falles d'Especial, la Federació de Falles de Primera i la d'Especial Enginy i Gracia han denunciat la falta de policia i urinaris a la ciutat de València, així com errors en el servei de neteja i mala gestió en mobilitat per part de l'Ajuntament durant les festes josefines. Aquests col·lectius han recalcat que les falles "no són responsables de la mala educació i el comportament vandàlic de ningú".

"He de dir una paraula: corresponsabilitat", ha respost el primer edil. Joan Ribó, que ha assegurat que les de 2019 han sigut unes Falles "amb una gran afluència de persones", ha afirmat que "és cert" que s'ha de "millorar la gestió de determinats aspectes" i ha subratllat que "ho hem de fer tots".

Així, el responsable municipal ha manifestat que "tots som corresponsables i tots hem de millorar aquesta gestió". Ribó ha considerat, referent a això, que "el camí està molt clar" i, "d'alguna manera, traçat".

En aquest sentit, l'alcalde ha apostat per "fer un Bàndol de Falles que faça una previsió d'aquestes coses i que avançe en propostes perquè això no es torne a repetir". Després d'això, ha assenyalat que "hi ha hagut revetles altres anys que ja s'han evitat", així com "determinats aspectes que s'han evitat" també.

"Continuarem treballant des del punt de vista que tots hem de posar-nos a la faena i que tots som corresponsables", ha insistit el primer edil.

"LLIUREMENT"

D'altra banda, preguntat per les crítiques respecte a la "politització" de la festa, Ribó ha exposat que "la politització es pot fer des de molts punts de vista" i ha defensat que les Falles tinguen "el seu caràcter" i "s'expressen lliurement".

"Es pot polititzar des de moltes bandes. És molt important que les Falles tinguen el seu caràcter i s'expressen lliurement, com s'han d'expressar", ha asseverat. Després d'això, ha considerat que "la politització" és "a vegades, una politització intencionada d'una banda".

Arxivat a:

Destacats