Ribó creu "lògic" que les terrasses tornen a la seua grandària habitual: "No és llevar, és tornar a la normalitat"

Guardar

El alcalde de València, Joan Ribó, en una rueda de prensa
El alcalde de València, Joan Ribó, en una rueda de prensa

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat aquest dimecres "lògic" i "normal" que les terrasses de l'hostaleria de la ciutat tornen a la seua grandària habitual després de concloure l'ampliació concedida per l'Ajuntament per a ajudar aquest sector a complir amb les restriccions derivades de la Covid-19.

Així, el primer edil ha destacat que la fi, aquest dimarts, d'eixa concessió municipal per a ocupar més espai no suposa "llevar les terrasses" de l'hostaleria sinó que aquestes tornen "a la situació de normalitat".

"Crec que és lògic i normal que tornen a una situació que és la que tenen permesa. En definitiva, és tornar a la seua situació. No és llevar les terrasses, és que les terrasses tornen a la situació de normalitat", exposat Ribó.

El responsable municipal, que ha participat en la signatura de la Declaració d'intencions del Programa València Vall de Hidrògen H2VLC pel desplegament de l'economia de l'hidrogen verd, ha indicat, preguntat per la volta a la normalitat de les terrasses d'hostaleria que si la ciutat l'està recobrant "ha d'arribar també a les terrasses".

"Aquesta vesprada amb tota normalitat telefonarem a les noves Falleres Majors de l'any que ve. Aquest és un indicador de normalitat que se suma al del 9 d'Octubre i a les Falles. La normalitat ha d'arribar també a unes terrasses a les quals se'ls va donar un permís especial amb el tema de la pandèmia", ha comentat.

Joan Ribó ha ressaltat que "en aquests moments, no hi ha cap limitació a l'interior" dels establiments d'hostaleria i ha reiterat que, "per tant, no sembla raonable que es prorrogue" l'autorització d'ampliació de terrasses.

L'alcalde ha agregat que l'espai públic que ocupen aquestes "també és motiu de queixa per part de moltes persones" i entitats com "la Federació d'Associacions de Veïns", ha dit. Després d'això, ha subratllat que es tracta d'"un espai que ha de correspondre a tota la societat".

"ESFORÇ MOLT GRAN"

Així mateix, Ribó ha ressaltat l'"esforç molt gran" que s'ha fet des de l'Ajuntament de València amb la finalitat de secundar "amb diverses ajudes" a l'hostaleria per a fer front a les conseqüències econòmiques de la Covid-19.

"Hem permés que estiguen un any i mig amb unes terrasses molt més àmplies que les que tenen permeses i hem eliminat les taxes", ha apuntat el primer edil. "La ciutat està tornant a la normalitat, ells també" deuen, ha insistit.

Arxivat a:

Destacats