Ribó comunica al veïnat de Penya-roja que l’Ajuntament buscarà una altra solució per a que la sentència de Tabacalera no els perjudique

Guardar

Reunió entre l'alcalde Joan Ribó i la Plataforma Veïnal barri de Penya-roja
Reunió entre l'alcalde Joan Ribó i la Plataforma Veïnal barri de Penya-roja

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha comunicat hui a la Plataforma Veïnal barri de Penya-roja, amb la que s'ha reunit, que l'Ajuntament "buscarà una altra solució per a la sentència de Tabacalera que no els perjudique". El màxim responsable de la ciutat ha explicat que l'equip de govern treballarà "en una altra eixida al desgavell urbanístic que va provocar el PP".

Ribó ha mantingut aquest matí una reunió amb representants de la Plataforma Veïnal barri de Penya-roja després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana anul·lara la sentència sobre la requalificació de dues parcel·les de sòl propietat de l'Ajuntament de València al barri. Malgrat aquesta suspensió, l'alcalde ha considerat que la solució que l'Ajuntament havia previst per a complir una altra sentència anterior sobre la requalificació de Tabacalera "s'ha de revisar i buscar una altra eixida".

"Anem a buscar una altra eixida a la sentència de Tabacalera. Després del desgavell urbanístic que va provocar el PP amb la requalificació il·legal de Tabacalera, això ha causat un perjuí econòmic molt important al Consistori. Considerem que la solució plantejada s'haurà de resoldre d'una altra manera que no supose un greuge per als veïns de Penya-roja", ha assegurat Ribó a finalitzar la reunió.

Com ha explicat l'alcalde "la sentència de Tabacalera obligava a l'Ajuntament a compensar a la promotora per aquesta operació urbanística en considerar que la requalificació que va dur endavant el govern del Partit Popular fou il·legal després de l'enderrocament de diverses naus protegides".

Des de l'Ajuntament es va buscar una solució per estalviar a l'erari públic la milionària indemnització a la promotora, que passava per la permuta de dues parcel·les en el barri de Penya-roja. No obstant això, els tribunals van considerar que no era adequada aquesta alternativa, per tant, el Consistori estudiarà ara una altra solució "que no els perjudique", com ha reiterat l'alcalde Joan Ribó.

Suport al soterrament de les vies de Serreria

L'alcalde de València també ha destacat el suport de la Plataforma Veïnal barri de Penya-roja en la reclamació de la ciutat perquè el Govern de l'Estat accelere el soterrament ferroviari del Marítim i execute la prolongació del túnel de Serreria, "una infraestructura essencial per connectar al barri amb la resta de la ciutat i que acabe en una ferida urbanística que es prolonga dècades», ha recordat Joan Ribó.

En la reunió, la Plataforma Veïnal ha demanat a l'alcalde que l'Ajuntament accelere el Jardí del carrer 3 d'abril de 1979. Ribó s'ha compromés a posar en marxa la primera fase d'aquesta infraestructura verda com més prompte.

En aquest sentit, el veïnat de Penya-roja també ha obtingut el suport de l'Ajuntament de València per tal de intervindre amb la Generalitat Valenciana sobre la construcció d'un nou centre de salut al barri. Perquè aquest equipament siga construït es necessita prèviament que una parcel·la educativa prevista passe a ser catalogada com a sanitària.

Destacats