Ribó anuncia noves mesures fiscals per ajudar els sectors econòmics davant la Covid

Guardar

1008 Honors i Distincions (69)
1008 Honors i Distincions (69)

La Junta de Govern Local acordarà aquest divendres modificacions fiscals per rebaixar la taxa de clavegueram i suspendre les taxes de taules i cadires, mercats extraordinaris i quioscos durant sis mesos, prorrogables segons l'evolució de la pandèmia, per donar suport als sectors perjudicats per la crisi econòmica ocasionada pel coronavirus. Ho ha anunciat l'alcalde, Joan Ribó, en acabar la reunió institucional al Palau de la Generalitat, on s'ha acordat un fons específic de 120 milions d'euros per ajudar les empreses i persones autònomes afectades per les restriccions i que tindrà una aportació del 50 % de la Generalitat, el 30 % de les Diputacions i el 20 % dels Ajuntaments. El primer edil ha subratllat que "anem a treballar perquè siga un fons ràpid i arribe al màxim de gent possible per donar una solució a la seua greu situació econòmica".

"Hi ha molts milers de persones autònomes que estan patint la situació" econòmica derivada de la pandèmia, ha manifestat l'alcalde. "Volem ajudar-los per part de l'Ajuntament i d'altres institucions a eixir d'aquesta situació". Ribó ha parlat de diverses "mesures que comencem a prendre aquesta mateixa setmana per ajudar a tots els sectors implicats". Així, ha informat que la Junta de Govern aprovarà aquest divendres "una sèrie de modificacions de caràcter fiscal per rebaixar o eliminar les taxes". En concret, es rebaixarà la taxa de clavegueram i se suspendrà la taxa de taules i cadires, la taxa de mercats extraordinaris i la taxa de quioscos "en principi durant sis mesos, però deixant-ho obert a si la situació es prolonga".

D'altra banda, el responsable municipal s'ha referit a la reunió institucional mantinguda aquest matí al Palau de la Generalitat per abordar mesures econòmiques destinades a la recuperació de la Comunitat Valenciana, on s'ha acordat la creació d'un fons de cooperació COVID-19 específic de 120 milions d'euros d'ajuda als autònoms i empreses afectades per les restriccions "de molts sectors, com ara la festa, l'hostaleria, oci, agències de viatges, cultura, etc.". "Volem ajudar-los per intentar solucionar la seua situació en aquests moments complicada", ha remarcat Ribó.

La Generalitat aportarà el 50 % d'aquest fons; les diputacions, el 30 %, i els ajuntaments, el 20 %. "És un fons lliure", ha explicat el regidor, "però decididament he manifestat l'interés i la importància que l'Ajuntament de València participe en el mateix i anem a treballar perquè siga un fons ràpid i arribe al màxim de gent possible". "Crec que és una bona notícia per a tots aquests sectors que han estat molt perjudicats per aquest tema i que pensem que en un moment ràpid podrem donar-los una solució a la seua greu situació econòmica", ha afegit. Joan Ribó ha participat en la reunió institucional al Palau de la Generalitat junt amb el President, Ximo Puig; l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; l'alcalde d'Elx, Carlos González, i els presidents de les Diputacions de València, Castelló i Alacant, Toni Gaspar, José Pascual Martí i Carlos Mazón, respectivament.

El primer edil també ha insistit que "estem en un moment molt preocupant per la situació de la pandèmia, és un moment en què el nivell de contagis s'està disparant". Per això, ha posat l'accent en què "la gent estiga el més a casa possible, que es confine al màxim de les seues possibilitats i que respecte escrupolosament les normes que s'han donat per part de la Generalitat".

Destacats