Ribó: “Anem a treballar sobre el dret a una alimentació sana”

Enric Morera oferix el suport de les Corts Valencianes a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació

Guardar

1229-ribo-morera-alimentacio1-mp3cut-net
imagen_1_049718
imagen_1_049718

L'alcalde Joan Ribó s'ha reunit este dijous amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, per a informar-li sobre el contingut i objectius de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació que València va a ostentar durant 2017 en ser triada per la FAO. Ribó ha destacat l'objectiu de treballar sobre el dret a una alimentació sana, el bon acolliment rebut i la voluntat de col·laboració del President de les Corts de prestar el màxim suport a un esdeveniment que ofereix la possibilitat de buscar solucions des de l'àmbit local per a un problema global. 

“Hem tingut una magnífica recepció i un compromís del President de les Corts Valencianes de contribuir i recolzar el treball sobre la idea del dret a una alimentació sana durant l'any 2017. L'alimentació fins ara s'ha concebut com una carrera d'aconseguir aliments, però d’aliments n’hi ha suficients al món, el problema és que no estan adequadament distribuïts”, ha manifestat l'alcalde de València, Joan Ribó, després de la seua trobada amb Enric Morera, en la qual ha estat acompanyat per Vicent Domingo, coordinador dels actes de la Capitalitat Mundial.

Com ja va fer durant la seua trobada amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, Ribó li ha explicat al President de les Corts Valencianes l'objectiu “d’impulsar des de València polítiques per a alimentar a tota la població. Hi ha dos grans problemes: gent que té falta d'aliments, i hem de treballar per a eliminar la fam, i molta gent que s'alimenta inadequadament, que pateix problemes d'obesitat, que consumix un excés de greixos, de sucre, que consumix fast food, que s'oblida que hi ha llegums, verdures i fruites, i eixes males pràctiques ocasionen greus problemes sanitaris a Espanya i en molts altres llocs del món”.

L'alcalde ha informat a Enric Morera que la reunió mundial d'alcaldes serà el 20 i 21, “però abans hi haurà un simposi sobre temes científics i jurídics i una trobada d'alcaldes a nivell estatal. “No volem que la Capitalitat passe com una falla, sinó desenvolupar al llarg de l'any una sèrie de tasques importants per a afavorir una agricultura de proximitat, una agricultura sense productes tòxics, una agricultura ecològica, biològica, de quilòmetre zero, i per tant molt sostenible".

També han abordat un altre aspecte crucial com és el relatiu a la comercialització. “Volem parlar dels mercats, de la tira de contar, i menys d' agricultura agroindustrial i globalitzada. Volem potenciar l'agricultura de proximitat, els horts urbans i l'educació, en l'escola i en les famílies, sobre les formes de menjar. Per desgràcia la dieta mediterrània s'està perdent i hem de tornar a recuperar-la perquè tots els nutricionistes diuen que és la més saludable. També anem a plantejar la reutilització dels aliments que es tiren perquè cap persona patisca fam en esta ciutat”.

Donar la talla

Per la seua banda, el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha destacat la gran oportunitat que suposa l'elecció de la FAO. “Que València siga capital mundial de l'alimentació és un esdeveniment importantíssim, d'una dimensió mundial. Anem a ser referents en un assumpte que afecta a la globalitat, al món sencer, i anem a buscar solucions des de l'àmbit local, des d'una gran ciutat com és València, en cooperació amb altres grans ciutats del món”.

Morera ha dit estar convençut que “en eixe objectiu de buscar solucions locals als problemes mundials València va a donar la talla, va a donar el nivell. Tenim unes condicions òptimes, amb mar, amb una horta periurbana, amb tot el necessari per a fer bé les coses i donar un exemple d'eixe saber fer i d'eixes solucions que espera el món sencer en un tema clau que té moltes vessants. En eixe sentit les Corts Valencianes estaran al costat de la ciutat de València i de la FAO per a ajudar en tot allò que puguem, i estic convençut que els grups parlamentaris seran unànimes en implicar-se positivament en esta Capitalitat i contribuir a este gran objectiu de la ciutat de València".

El dret a respirar aire pur

En ser preguntat Joan Ribó sobre els problemes de contaminació que estan afectant a altres ciutats, l'alcalde ha tornat a recordar que “la sort de València és que tots els dies bufa un vent de llevant que es porta els contaminants i no hem arribat fins ara a uns nivells que ens obliguen a prendre mesures. Evidentment si existira eixa necessitat posaríem mesures, totes les que feren falta. Les persones tenen dret a respirar un aire pur, i açò està per damunt de la possibilitat de circular o no circular”.

Ha assenyalat que, malgrat no existir cap urgència, “en estos moments ja tenim esborranys de normes per al cas en què aparegueren, que passarien per restriccions a la circulació en determinats entorns, començant pels vehicles més contaminants. Ho estem estudiant i anem a treballar-ho ràpidament per a tindre preparada alguna cosa que de moment per sort no cal i no existeix una previsió de que vaja a fer falta”.

Arxivat a:

Destacats