Ribó aconsegueix el suport dels veïns del Cabanyal per a la gestió de l'Edusi

El programa Edusi compta amb 30 milions d’euros per a regenerar el Cabanyal

Guardar

cabanyal
cabanyal

L'Alcalde de València, Joan Ribó, manté un estira-i-arronsa amb els regidors de València en Comú per la gestió de Va Cabanyal!, el programa d'Edusi, dotat amb 30 milions d'euros, que té com a objectiu donar eixida a la degradació que ha estat patint el barri mariner del Cabanyal, després de 20 anys abandonat pel Govern de Rita Barberà. D'aquesta manera, Ribó s'ha proposat gestionar les actuacions que es realitzaran al llarg del 2018 en aquest barri valencià. Una proposta que no ha agradat gens a València en Comú, que, en l'actualitat, estan assumint el seu desenvolupament.

Moltes han sigut les reunions entre l'alcalde i aquesta força política per a intentar arribar a un acord que satisfaça a ambdues parts, encara que, de moment, no està tenint els resultats esperats. No obstant això, l'Alcalde de València ha sumat nous suports a la seua proposició. I és que els mateixos veïns del Cabanyal s'han posat del seu costat. Així, en un comunicat oficial, demanaven que fora Joan Ribó qui es posara al timó de l'Edusi. 'Creiem que les inversions programades han d'estar dirigides i gestionades des d'Alcaldia i el senyor alcalde, la màxima autoritat i el responsable d'exigir als seus regidors la realització de les actuacions previstes'.

Així mateix, en el comunicat, van afegir que 'per a 2018 tenim un pressupost destinat a accions que han de ser desenvolupades, i des de la ciutadania esperem que aquest pla siga gestionat de manera coordinada amb les diferents regidories, i de forma responsable. Per això, és necessari que el timó del vaixell tinga un control'.

Aquest programa compta amb 15 milions, procedents de fons europeus, i altres 15 milions de l'Ajuntament de València. Un pressupost important per a escometre la intervenció urbana que ja està demanant a crits el Cabanyal. En aquest sentit, i després de la redacció del pla d'actuació, que va comptar amb la participació veïnal, s'ha estat treballant en la consecució d'alguns objectius, que podran veure's des d'ara, fins al final de la legislatura, quan molts dels projectes de l'Edusi estiguen acabats.

L'Edusi del Cabanyal contempla intervencions importants per al barri, com la rehabilitació energètica del Mercat del Cabanyal, intervencions en habitatges i en la Llotja de Pescadors, així com la creació d'una oficina d'atenció de famílies amb risc d'exclusió social i la recuperació comercial en la coneguda com a Zona Zero, un dels espais més afectats del barri. En definitiva, importants projectes que, quan arriben a la seua fi, milloraran la qualitat de vida dels veïns del Cabanyal.

Destacats