Les revetles i discomòbils acabaran abans de les 4 de la matinada els dies grans de les Falles 2024

Així ho marca la normativa enviada a 300 comissions falleres de València que ja han rebut llum verda per a organitzar les seues festes musicals nocturnes

Guardar

Els components de l'orquestra Montecarlo a la revetla de la Falla Benicalap a les Falles 2022
Els components de l'orquestra Montecarlo a la revetla de la Falla Benicalap a les Falles 2022

Amb el compte arrere ja activat per a la celebració de les Falles 2024, l'Ajuntament de València notifica a les comissions falleres la normativa aprovada per a la celebració de revetles, concerts i discomòbils durant les festes josefines.

Així, les festes nocturnes de major envergadura es podran celebrar únicament els dies 9, 15, 16, 17 i 18 de març; encara així, el consistori ha especificat en la normativa distribuïda a totes les agrupacions falleres que els dies 8, 10, 11, 12, 13 i 14 de març també es permet la celebració d'actes amb ambientació musical, encara que estos hauran d'acabar a la 1 de la matinada.

Quant a l'horari dels concerts i festes que es desenvoluparan les nits grans de la setmana fallera, estes podran començar a partir de les 22 hores i hauran de finalitzar, com a màxim, a les 4 de la matinada de l'endemà.

Per la seua banda, els espectacles amb artificis pirotècnics podran celebrar-se el 25 de febrer, dia de la Crida, i del 2 al 19 de març mentre que el trasllat i apilat de peces del monument faller es permetrà des del 3 de març per a les falles de la secció especial i des del 8 de març per a la resta de comissions. Per la seua banda, l'ornament de carrers no podrà començar abans del primer de març.

Sancions si no es complix la normativa

A més de complir la normativa que apareix en el Ban Faller, les agrupacions hauran d'exhibir en la porta dels casals o carpes totes les autoritzacions en vigor que els permeten ocupar els espais públics concedits. En el cas d'incompliments, les falles s'enfrontaran a sancions econòmiques.

Acceleració de l'aprovació de permisos

Algunes de les comissions que van sol·licitar permisos per a la realització d'estos esdeveniments festius en la via pública ja han rebut la notificació de l'Ajuntament de València amb l'aprovació d'estos actes. Així, estes autoritzacions s'han enviat ja a 300 falles, la qual cosa suposa el 85 % de totes les comissions de la ciutat; i la resta seran notificades en els pròxims dies quan s'esmenen els assumptes pendents.

Un procés d'enviament de les aprovacions de permisos que tal com ha confirmat el regidor de Falles, Santiago Ballester, s'ha accelerat este 2024. En eixe sentit, l'edil va apuntar que "l'any passat van començar a notificar els permisos el 21 de febrer, i només al 40 % de les comissions, mentre que, enguany, s'han començat a enviar el 7 de febrer a prop de 300 comissions".

 

 

Destacats