Els residents de Benimaclet demanen millorar l'accés a l'habitatge, zones verdes i dotacions

Guardar

Una zona d'horta al barri de Benimaclet. Imatge d'arxiu
Una zona d'horta al barri de Benimaclet. Imatge d'arxiu

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ja ha rebut els resultats de la primera consulta pública sobre el Pla Especial de Benimaclet que serviran de base a l'equip redactor del projecte liderat per l'arquitecte José María Ezquiaga, Premi Nacional i Europeu d'Urbanisme, per a traçar la primera versió de la intervenció urbanística. Els resultats de l'enquesta, que es traslladaran pròximament als redactors del pla, s'han obtingut a través de 400 entrevistes tant telefòniques com personals realitzades del 3 al 28 de març a residents del barri, atesa la representativitat de les quotes d'edat i sexe en la zona. Durant el procés de redacció del pla es realitzaran diferents processos participatius amb tallers amb veïns i veïnes així com associacions del barri.

De l'estudi realitzat es desprén que el tipus d'instal·lacions i espais que els veïns i veïnes volen per a millorar el barri són en major mesura els culturals i esportives (34,2%). D'ells, el 12% assenyala la falta d'instal·lacions, el 9% d'un poliesportiu, el 7,5% d'una piscina i el 3,8 d'una biblioteca. Les zones verdes i parcs ocupen també un lloc destacat, ja que el 33,4% creu que serien imprescindibles per a millorar el barri. De tots els consultats, el 17,4% reclama més parcs, el 9,5% parcs per a gossos, el 5, 8% jardins més cuidats, i el 0,8% el manteniment de l'horta.

La majoria d'enquestats valora positivament la vida en el barri i el considera familiar i tranquil, amb algunes qüestions a millorar com les zones verdes i de jocs, l'accessibilitat o la necessitat de crear espais d'activitat i servicis per als majors. Igualment, un 66% creu que el barri no ofereix suficients oportunitats laborals, i un 71,2% considera que no hi ha opcions perquè els joves puguen emancipar-se i quedar-se a viure. En aquest sentit, el 88,3% assenyala com a necessitat prioritària augmentar l'habitatge públic de lloguer assequible i un 81,8% en general una major oferta d'habitatge.

Destacats