'Reptes VLC', solucions innovadores per als reptes de futur de les empreses valencianes

Fins al 15 d'octubre, les empreses podran presentar els seus projectes d'innovació

Guardar

0930 Bernabé Reptes VLC (3)
0930 Bernabé Reptes VLC (3)

'Reptes VLC' és la nova convocatòria d'ajudes que l'Ajuntament de València, a través de València Activa i VLC Tech City, ha impulsat per a buscar solucions als principals reptes de les empreses valencianes, a través de solucions innovadores i en les quals la tecnologia serà la principal protagonista. Tal com ha explicat la regidora de Desenvolupament Innovador dels sectors Econòmics i d'Ocupació, Pilar Bernabé "l'objectiu no és un altre que millorar la competitivitat i la salut de les empreses, i més ara quan la pandèmia de la Covid-19 ens ha ensenyat que la tecnologia i la innovació són més necessàries que mai".

La regidora ha comentat que "hem rebut més de 60 reptes des de les diferents entitats, associacions i sectors de la ciutat, entre les quals es troben la Confederació Valenciana de la Xicoteta i Mitjana Empresa, l'Associació de Comerciants del Centre Històric i Eixample de València, el Palau de Congressos o l'Hotel Las Arenas, als quals volem donar-les solució a través de la innovació i el talent".

En aquest aspecte, la digitalització de processos, com la compra online segura o la reserva d'espais, la formació digital de les persones empresàries, la creació d'espais turístics, culturals i esportives segurs o la creació d'espais eficients seran alguns dels reptes que les empreses participants intentaran posar solució.

Així, fins al 15 d'octubre, startups i empreses innovadores o amb base tecnològica podran presentar les seues solucions innovadores als diferents reptes plantejats per les empreses de la ciutat. Els projectes seleccionats rebran entre 7.000 i 10.000 euros per a desenvolupar, durant 180 dies, el projecte pilot. En aquest sentit, el subdirector d'emprenedoria de València Activa, Javier Mateo, ha assenyalat que, després, "la idea és veure com impacta en la nostra economia local els projectes desenvolupats".

Els blocs als quals es podran presentar les empreses són els següents: Turisme; Cultura, Oci i Entreteniment; Esports i Salut; Comerç, Retail i Serveis; Solucions tecnològiques estratègiques per a l'economia valenciana; i Ocupació, Formació, Educació i Bretxes Socials.

Bernabé ha assenyalat que per a l'elecció dels projectes no només es tindrà en compte l'abast, el grau d'innovació, el temps d'implementació o el cost, sinó també la responsabilitat social de l'empresa o que la plantilla de treballadors compte amb un 40% de dones, un 40% de joves o un 10% de persones amb diversitat funcional.

Una vegada desenvolupats aquests projectes, "l'Ajuntament de València ajudarà a la seua implantació en els diferents comerços de la ciutat", ha conclòs.

Tota la informació sobre aquesta iniciativa està disponible en retosvlc.com.

Destacats