Reparteixen 28.358 kits de reciclatge a València per a la ciutadania en l'última fase d'implantació del contenidor marró

El vicealcalde Sergi Campillo destaca que tots els barris i pobles de la ciutat conten ja amb el nou depòsit per a orgànica

Guardar

Campanya orgànica a València
Campanya orgànica a València

La regidoria d'Ecologia Urbana ha completat la implantació del contenidor marró a tots els barris i pobles de la ciutat, després que haja finalitzat la quarta fase d'instal·lació dels depòsits d'orgànica, amb un total de 1.468 contenidors nous per a una població potencial de 237.348 habitants. Aquesta acció s'ha complementat amb una campanya informativa per a la ciutadania d'aquests barris i pobles, on s'han repartit 109.800 cartes i entregat al veïnat un total de 28.358 kits de reciclatge.

«És important fer aquest tipus de campanyes, perquè no es tracta només d'instal·lar el nou contenidor marró, sinó també d'explicar a la ciutadania els beneficis que té la seua implantació i com s'ha d'utilitzar correctament», ha assenyalat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. La campanya informativa es va iniciar el passat dia 2 de desembre de 2021 i va finalitzar el 18 de gener de 2022. En total s'han instal·lat carpes en 75 ubicacions amb dos educadors ambientals.

La campanya informativa ha tingut un pressupost de 138.756 euros, mentre que la instal·lació dels nous contenidors marrons ha significat una inversió de 77.722 euros, segons dades del servei de Residus. En total el nombre de nous contenidors d'orgànica que s'han implementat en la fase quatre és de 1.468 depòsits.

«Des de l'any 2016 es va començar a implementar la recollida orgànica de manera separada a la ciutat de València, per això es van instal·lar els contenidors marrons. No obstant això, aquesta implementació de la recollida orgànica no s'ha pogut realitzar en tota la ciutat al mateix temps, i per això abans d'aquesta última fase, estava implementada en un 70% de la ciutat», ha recordat el vicealcalde Campillo.

L'objecte d'aquesta última fase 4 ha sigut implantar la recollida d'orgànica en aqueix 30% de la ciutat que es trobava pendent. «Cal indicar que en aquestes zones prèviament durant l'any 2020 es va dur a terme l'ampliació dels contenidors necessaris de les fraccions de paper-cartó i envasos i també la reorganització i reubicació de les illes de contenidors tenint en compte aquesta pròxima ubicació dels contenidors d'orgànica», ha explicat el també regidor d'Ecologia Urbana.

Així, els barris on ha arribat el nou contenidor marró pertanyen als districtes de Ciutat Vella, l'Eixample, Extramurs, Pobles del Sud, La Saïdia, Exposició, Algirós, Benimaclet, Rascanya, Pobles del Nord i Poblats Marítims.

La campanya informativa ha consistit en l'enviament d'una carta als veïns dels barris i pobles abans esmentats informant de les actuacions fetes i la instal·lació de carpes informatives als carrers, en 75 ubicacions diferents. En aquests punts es feia lliurament d'un kit d'ajuda al reciclatge compost per un poal de 10 litres per al depòsit de la matèria orgànica al domicili, tres bosses de ràfia de 20 litres de colors blau, groga i verda per al depòsit de paper-cartó, envasos i vidre; un paquet de bosses compostables de fem, un embut per a la recollida d'oli domèstic; un paquet de compost, i un poal de cartó recortable amb les icones dels residus. En total s'han repartit 109.800 cartes i entregat al veïnat un total de 28.358 kits de reciclatge.

Un increment d'1,1 milions d'euros

La implantació dels contenidors marrons en aquests barris i pobles pendents i que ja s'ha completat, suposarà que el pressupost per a la recollida d'orgànica a la ciutat augmente en 1.172.773,61 d'euros per a 2022, passant dels 2,1 milions de 2021 a quasi 3,3 per a enguany.

Els operaris diaris per a la recollida d'orgànica eren fins ara 15 persones, mentre que a partir de l'ampliació seran 25. Durant 2021, la recollida orgànica estava atesa per 16 itineraris i durant el 2022 s'atendrà amb 27 itineraris. El nombre de vehicles ECO de recollida és de 6.

Arxivat a:

Destacats