La remodelació de l'entorn de la plaça Sainetista Arniches facilitarà la connexió entre València i Mislata

Les obres, que previsiblement acabaran al març, donen una solució accessible per a connectar Soternes amb Mislata i el Parc de Capçalera

Guardar

Sandra Gómez i Carlos Fernández
Sandra Gómez i Carlos Fernández

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, qui ha visitat les obres amb l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández, ha destacat la importància d'aquesta intervenció per a solucionar "la desconnexió que existia entre València i Mislata. En lloc d'un entorn per passejar teníem un mur que feia impracticable passar d'un municipi a un altre". Les obres que s'estan duent a terme milloraran l'accessibilitat i dotaran de més zones verdes l'entorn de la plaça.

La intervenció solucionarà de manera accessible el desnivell de dos metres existent entre el carrer Democràcia i la plaça Sainetista Arniches. En l'actualitat hi ha un mur i una escala. Aquests dos elements s'eliminaran i es crearan diversos recorreguts amb rampes i escales, que disposaran també de zones enjardinades i nou arbratge. El projecte contempla també zona de graderies i seients.

El termini previst d'execució és de set mesos, per la qual cosa previsiblement les obres estaran finalitzades al març. El pressupost ascendeix a 698.000 euros. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha destacat la rapidesa amb la qual s'ha tramitat aquest projecte i ha agraït a l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández, la persistència en la seua sol·licitud, perquè es tracta d'un projecte "projecte absolutament prioritari per a la transformació de la nostra ciutat en un entorn segur per al vianant i per la transformació verda, perquè volem ser capital verda europea, i això passa perquè els nostres entorns urbans deixen de ser conglomerats de vials i passen a ser entorns verds, per als vianants i compartits".

Sandra Gómez ha assenyalat també que les obres eren necessàries per a solucionar el que era "un exemple de la desconnexió de València amb el seu entorn metropolità. Aquesta connexió ha de ser més amable, més transversal, directa i contínua amb els municipis de l'entorn". En el mateix sentit, Carlos Fernández ha destacat la importància del projecte per al seu municipi, que servirà per a "derrocar murs".

Quan concloguen les obres, la vorera del carrer Democràcia en aquest tram tindrà una amplària de 2,60 metres, la qual cosa facilitarà també l'accessibilitat al Museu d'Història de València. L'accés actual de vehicles als guals privats del carrer Democràcia es manté, però amb una plataforma única compartida per vehicles i vianants. Els paviments seran de granit antilliscant.

En una segona actuació, es durà a terme la reurbanització de la plaça Sainetista Arniches. El seu disseny s'adaptarà a les noves rampes d'accés i augmentarà la zona enjardinada amb nou arbratge. Aquesta intervenció, amb un pressupost de 426.000 euros, està pendent d'adjudicació i el seu termini d'execució s'estima en quatre mesos.

Destacats