Remodelació del jardí del carrer Ramón de Castro

Guardar

jardin-ramon-castro
jardin-ramon-castro

La Regidoria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València ha anunciat la remodelació i ampliació del jardí del carrer de Ramón de Castro, ubicat al barri de Patraix. Una actuació que s'inicia el pròxim dimarts i que convertirà en zona de vianants el vial sud i ampliarà la zona enjardinada, amb un pressupost d'adjudicació de 108.191,07 euros, un 16,35 % menys del licitat.

La parcel·la enjardinada s'amplia d'una superfície actual de 500,66 m2 als 630,17 m2, i la superfície total d'actuació amb el nou vial per als vianants és de 1.037,21 m2. La intervenció, que realitzarà Pavasal en un termini d'execució de dos mesos, planteja també que la zona enjardinada siga oberta fins al nou vial per als vianants.

La parcel·la enjardinada actual és un illot allargat delimitat per dos vials paral·lels, amb la circulació en el mateix sentit, que conflueixen en l'extrem oest. Ara, el vial sud es converteix en zona de vianants i es deixa una vorera de 5 metres d'ample, un vial on recau la majoria dels habitatges en filera del Grup Ramón de Castro, declarat Bé de Rellevància Local.

El jardí actual, lineal i senzill, està dotat amb una zona de jocs, parterres enjardinats i una zona de gossos, tot això envoltat amb bardissa de murta i una estreta vorera de 80 cm de formigó imprés plena de pilons. L'actuació es projecta oberta cap al nou vial per als vianants, sense alterar la part nord, que seguirà tenint la seua missió de tancament físic i visual del jardí, i completa la bardissa de murta existent en tota la seua longitud.

L'obertura del jardí al carrer de vianants manté el seu caràcter lineal i crea una successió d'espais en els quals es resituen els equipaments existents. Al mateix temps, se suprimeix l'àrea de gossos que hipoteca excessivament l'ús del jardí i es disposa una àrea per a majors al costat del carrer de Conca. Al centre, allunyat dels extrems, se situa un sorral infantil tancat on es recol·locaran els dos molls actualitzats, i a l'extrem oest, més ampli, es crea una zona de nou paviment de cautxú per a reinstal·lar el multijoc restaurat. Els sis bancs existents i les seues papereres seran resituats d'acord amb la nova ordenació, ja que es troben en bon estat.

El jardí rep també un important assolellament per la façana sud, delimitat principalment pels habitatges del Barri Obrer, en què es plantarà una sèrie d'arbrat de fulla caduca, Morus alba fruitless. Es completarà l'alineació de Celtis australis que conforma el límit nord i es procedirà a la reposició de la plantació de praderia de les jardineres nord que es mantenen, amb la incorporació de nous arbustos de port mitjà de tipus Viburnum o llorer bola alternat amb palmàcies xicotetes.

A més, es renova l'enllumenat millorant-ne l'eficiència, s'instal·la una font per a beure i s'actualitza el sistema de reg i de sanejament a la nova ordenació del conjunt.

Destacats