Reben els xiquets i xiquetes sahrauís del programa Vacances en Pau

Guardar

0725 Xiquets saharauis
0725 Xiquets saharauis

El regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, i la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, han rebut en el saló de Cristall de l'Ajuntament una representació de les xiquetes i xiquets sahrauís que es beneficien del programa Vacances en Pau, una iniciativa organitzada per la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí.

A la trobada han acudit també el vicepresident de la Federació, José Luis Rodríguez, el delegat sahrauí per a la Comunitat Valenciana, Aderraman Mohamed, i algunes de les famílies d'acolliment que durant dos mesos es faran càrrec dels xiquets i xiquetes, i els integraran en la seua vida quotidiana i les seues activitats d'estiu. Els xiquets i xiquetes, residents en campaments de refugiats prop de Tinduf, (Algèria) estaran amb les famílies d'acolliment fins al mes de setembre.

Després de la recepció i el lliurament d'obsequis als xiquets i xiquetes, el regidor de Cooperació al Desenvolupament, Roberto Jaramillo, ha aprofitat per a reiterar el suport del govern municipal al poble sahrauí “un poble maltractat i que viu en unes condicions complicades” i recordar que “l'estat espanyol té un deute amb eixe poble i cal assumir-lo i dir-ho clarament”.

Jaramillo ha agraït, a més, la resposta de la societat civil, “que ha demostrat una vegada més la seua enorme solidaritat, cristal·litzada en estes mares i pares que acullen durant l'estiu, dins del programa Vacances en Pau, estos xavals, que així poden passar revisions mèdiques i viure una experiència que els canvia i els permet eixir de les dificultats que passen en la seua vida habitual”.

Per la seua banda, la responsable de Servicis Socials, Consol Castillo, ha destacat el valor que té per al consistori este programa, “perquè posa en valor la solidaritat de la societat valenciana que durant vint anys ha estat al costat d'esta iniciativa, en suport d'unes criatures que almenys durant unes setmanes gaudixen d'un parèntesi en les seues condicions de vida habituals”. Castillo s'ha manifestat, així mateix, favorable a recolzar una ampliació del programa Vacances en Pau “en el cas que fóra necessari”.

Destacats