Quatre comissions falleres de València rebran la subvenció municipal per fomentar la igualtat i la diversitat

Guardar

1214 Premis Caliu (1)-
1214 Premis Caliu (1)-

Les comissions falleres Sequiota-el Palmar, Borrull-Socors, Duc de Gaeta-Pobla de Farnals i Rubén Vela-Doctor Waksman rebran 2.800 euros cadascuna pels seus projectes de promoció de la igualtat entre homes i dones, la diversitat i la no discriminació. Els premis Caliu, que tradicionalment premiaven el monument faller divers i igualitari, s'han reconvertit enguany en subvencions a la realització d'activitats internes al si de la comissió. La regidora d'Igualtat, Lucía Beamud, ha afirmat que "les falles són el teixit associatiu més important de València i són un altaveu potent per a la resta de la ciutat.".

La regidora d'Igualtat ha afirmat que "si les falles són igualitàries, contagiaran la resta de la ciutat". Segons la regidora, "com que enguany no hem tingut falles, hem reconvertit els premis Caliu en subvencions a comissions falleres, unes comissions falleres que són les associacions més importants de València i tenen, per tant, la capacitat de transformar la societat i fer-la millor i més igualitària".

D'altra banda, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha donat la seua enhorabona "a les falles perquè són exemple de moltes coses. Són exemple d'igualtat, d'inclusió i de solidaritat". De fet, Galiana ha destacat "l'esforç que la Junta Central Fallera realitza tots els anys en matèria d'esport inclusiu en activitats com el tenis, la pilota valenciana, la petanca i el bàsquet, entre d'altres".

Enguany, cinc comissions falleres s'han presentat a les subvencions. Quatre d'elles, Sequiota-el Palmar, Borrull-Socors, Duc de Gaeta-Pobla de Farnals i Rubén Vela-Doctor Waksman han estat subvencionades amb 2.800 euros cadascuna. Una cinquena comissió, Santa Maria Micaela-Martí l'Humà, ha resultat desestimada per no complir els requisits de la convocatòria.

La comissió Plaça de la Sequiota-el Palmar ha presentat un projecte per al foment de la corresponsabilitat de les tasques domèstiques entre homes i dones. Així, realitzarà cursos de cuina, planxa i costura, neteja i organització de la llar, entre d'altres, dirigits especialment a adolescents i adults joves.

La comissió Borrull-Socors, per la seua banda, col·laborarà amb col·lectius, associacions i organitzacions no governamentals com el Col·lectiu Lambda, el comité antisida i la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR).

La comissió Rubén Vela-Doctor Waksman treballarà la sensibilització, conscienciació i integració en el barri Quatre Carreres dels col·lectius i entitats més vulnerables.

Per últim, la falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals treballarà per trencar el sostre de vidre de les dones en el món faller, especialment en els càrrecs de direcció.

Destacats