Quasi 8.000 residents disposen de la targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda a València

L'OMAD facilita el desenvolupament personal, social i laboral de les persones amb diversitat funcional

Guardar

Home en cadira de rodes
Home en cadira de rodes

L'Oficina Municipal d'Atenció a les persones amb Diversitat funcional (OMAD) des del mes de gener passat fins al dia de hui ha tramitat 133 targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Durant l'any 2021 emeté, i actualment hi ha 7.878 en vigor, tal com consta en el balanç realitzat per aquest servici que depén de la Secció d'Atenció a la Diversitat Funcional de la Regidoria de Servicis Socials.

Segons aquestes dades, durant el citat any l'OMAD va atendre, via mail, telefònicament i presencialment, a 6.165 persones (3225 dones i 2922 homes), "que, com els qui han recorregut a aquest servici enguany, van rebre informació sobre els diferents recursos existents per a integrar a les persones amb diversitat funcional física, psíquica o sensorial en els diversos àmbits socials".

En paraules de la regidora de Servicis Socials, es tracta d'un recurs pioner en l'àmbit nacional, molt ben valorat "entre les persones usuàries, que també atén entitats". Concretament, en 2021 va col·laborar amb 18 associacions, "i entre els objectius de l'OMAD es troba la de coordinar esforços amb representants de diferents col·lectius de persones amb diversitat funcional".

La regidora ha recordat que "aquest recurs genera un espai d'atenció especialitzat". Així, compta, per exemple, amb un servici d'atenció especialitzada en llenguatge de signes. I ha destacat del treball de l'OMAD desenvolupat per a detectar i eliminar barreres urbanístiques, de transport, i de comunicació. En aquest sentit, també ha ressaltat les accions impulsades per aquest servei municipal per a donar a conéixer les ajudes econòmiques o tècniques disponibles per a l'adaptació de llars i edificis.

"A més -ha ressaltat Isabel Lozano- l'OMAD, que també impulsa campanyes d'informació i conscienciació ciutadana, fomenta la sensibilització de la societat i del públic general cap a la diversitat funcional i treballa per la consecució d'una accessibilitat universal i per la participació dels col·lectius de les persones afectades i de la resta de la població en l'elaboració de projectes o accions encaminades a la consecució de la millora de la seua qualitat de vida".

Arxivat a:

Destacats