Puig: "Jesús torna a ser l'estació de la memòria, el perdó i el respecte a les víctimes"

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicado que la estación de metro de Jesús ha vuelto a ser "la estación de la historia, la memoria, el perdón y el respeto a las víctimas", después de descubrir el nuevo cártel de la estación que ha recuperado la denominación que tenía en el momento del accidente, hace diez años. - Destaca que la Generalitat "no estuvo a la altura de las circunstancias" en la gestión del accidente y que las víctimas "siempre actuaron de una manera digna" - "El trabajo, el tesón y el coraje de la Asociación de Víctimas del Metro ha hecho posible que nunca se haya olvidado lo que pasó" - La comisión del accidente de Les Corts se ha cerrado con unas conclusiones que informan de que era "manifiestamente mejorable" la gestión que se hizo del accidente

Guardar

ANIVERSARIO_METRO
ANIVERSARIO_METRO

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat que l'estació de metro de Jesús ha tornat a ser "l'estació de la història, la memòria, el perdó i el respecte a les víctimes", després de descobrir el nou cartell de l'estació que ha recuperat la denominació que tenia en el moment de l'accident, fa deu anys.

El cap del Consell ha manifestat que els valencians i les institucions "devíem una reparació col·lectiva a les víctimes", després d'assegurar que la Generalitat "no va estar a l'altura de les circumstàncies" en la gestió de l'accident. "Han passat deu llargs anys fins que finalment s'ha pogut, en certa mesura, reparar laindignidad de l'actuació de la Generalitat", ha assegurat Puig.

El President de la Generalitat i la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, han participat, acompanyats de membres del Consell, en l'homenatge a les víctimes amb motiu del X aniversari de l'accident de metre del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i 47 van resultar ferides.

Ximo Puig ha recordat que el primer que va fer després de prendre el càrrec de President de la Generalitat va ser "despenjar el telèfon i demanar-li perdó en nom de la Generalitat" a la presidenta de l'Associació de Víctimes del Metre 3 de Julio, Beatriz Garrot. Així mateix, ha destacat que les víctimes "sempre van ser dignes" i ha reconegut "el treball, la tenacitat i el coratge de l'associació de víctimes, ha fet possible que mai s'haja oblidat el que va passar".

Per la seua banda, Mónica Oltra ha posat l'accent que "el que més dol és que ens van voler pujar al vagó de l'oblit" i que una "simple" reprogramació d'una balisa s'haguera evitat l'accident. Així mateix, tant la vicepresidenta, com la consellera de Habitatge, ObresPúbliques i Vertebració del Territori, María José Salvador, han coincidit a destacar que el Consell ja ha engegat una llei de seguretat ferroviària "pionera" a Espanya.

"Com no tenim una màquina del temps per a evitar l'accident, estem ultimant una llei de seguretat ferroviària per a crear mecanismes de prevenció i alerta", ha afirmat la consellera Salvador, present també en l'homenatge a les víctimes celebrat a València.

En aquest sentit, la portaveu de l'Associació de Víctimes del Metre 3 de Julio, Rosa Garrot, ha posat en valor la reunió mantinguda amb la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques iVertebració del Territori. Garrot ha destacat que la Comunitat Valenciana està "liderant" la confecció d'una llei autonòmica de seguretat "que ajuda a canviar la imatge de la Comunitat", i que al mateix temps, "senta les bases perquè un altre accident tan terrible no puga tornar a ocórrer".

Comissió de recerca en Els Corts

D'altra banda, el President de la Generalitat ha destacat que, després d'un any de govern, s'ha tancat la comissió de recerca de l'accident de metre dels Corts "amb unes conclusions que informen que era manifestament millorable la gestió que es va fer de l'accident i amb recomanacions també perquè no torne a passar".

Puig ha posat en valor que, d'aquesta manera, s'ha aconseguit, entre tots, "rescatar de la memòria el que és el sofriment i la voluntat d'una associació que ha fet possible que la història no haja desaparegut".

Arxivat a:

Destacats