Puig es reunirà amb els alcaldes dels municipis afectats pels incendis

El President ha estimat en 4.000 hectàrees la superfície afectada

Guardar

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el dimecres dia 22 de juny es produirà una reunió amb els alcaldes de tots els municipis afectats pels incendis, a més de la Diputació de València i de les àrees de la Generalitat corresponents, per tal de "plantejar ajudes i establir les bases de tot el procés de regeneració".

A més, també ha anunciat que tant la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, com el director general, José María Ángel, van a sol·licitar la seua compareixença en Les Corts Valencianes "per donar comptes de l'actuació que s'ha portat a terme fins al moment i per orientar sobre quin és el procés que s'abordarà a partir d'ara".

Puig ha reiterat el seu agraïment a les "més de 1000 persones que han participat en l'extinció dels incendis", així com a totes les institucions que s'han organitzat per fer front als focs. En aquest sentit, ha assegurat que "s'està millorant molt l'efectivitat a través de la coordinació que s'està produint".

El President ha demanat a la població el "compliment estricte de la llei" i ha recordat que "no es pot fer cap foc" als boscos, al mateix temps que ha animat als ciutadans a què aprofiten els boscos de la Comunitat com a espai d'oci. No obstant això, també ha recordat que "cal extremar la precaució", ja que "una acció que pot paréixer irrellevant, pot significar milers d'hectàrees cremades".

"Cada vegada que es crema part del patrimoni, una part de la nostra ànima col·lectiva se sent ferida, i per això que hem de reiterar d'una manera clara a tots els ciutadans que cal extremar les precaucions i complir la llei", ha remarcat Puig.

Arxivat a:

Destacats