PSPV defensa que les ajudes de 800 milions del Govern arribaran al metro i rebutja la "crispació i embolic"

Guardar

metro
metro

La vicealcaldessa de València i líder del PSPV local, Sandra Gómez, ha defensat aquest dijous que el fons de 800 milions anunciat pel Govern per al transport autonòmic arribarà a Metrovalencia, mentre ha rebutjat que s'haja generat "confusió, crispació i embolic".

"Només demane a tothom que aclarisca la seua posició", ha afirmat en declaracions remeses als mitjans després del debat que van protagonitzar aquest dimecres el ministre de Transports, José Luis Ábalos, i l'alcalde de València, Joan Ribó.

El 'número tres' del PSOE, també valencià, va replicar a Ribó (Compromís) que el fons va per a compensar la caiguda de viatgers pel coronavirus i està dirigit al transport autonòmic i no a València ni "cap altra ciutat". S'aprova previsiblement en el Consell de Ministres de la setmana vinent.

En la mateixa línia, Gómez ha lliscat que vol creure que "s'ha confós el fons de la història" i ha posat l'accent que no tenen per què beneficiar-se d'aquesta línia empreses municipals com els autobusos de l'EMT.

Ací, ha recalcat, "València òbviament rep els fons que li toca perquè, de fet, es limita l'aportació a Madrid i Barcelona", mentre ha garantit que Metrovalencia "rebrà aqueixes ajudes del Ministeri" per a continuar connectant els barris.

Per tot això, la vicealcaldessa creu "sincerament" que aquesta polèmica es deu a "una confusió que ha generat crispació i embolic", després de les queixes de l'alcalde i altres representants de Compromís com el seu diputat en el Congrés, Joan Baldoví, perquè la tercera ciutat d'Espanya no reba el que li correspon per a transport en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Destacats