Prop de 22.000 alumnes de 33 municipis valencians, sense classe per l'onada de fred i neu

Guardar

clase colegio
clase colegio

Uns 21.600 alumnes d'Infantil, Primària, Educació Especial, Batxillerat i Formació Professional s'han vist afectats per la suspensió de les classes decidida aquest dilluns en 33 municipis de la Comunitat Valenciana a causa de l'onada de fred i neu.

Segons les dades actualitzades a les 10.30 hores i facilitats per la Conselleria d'Educació, hi ha constància que 33 ajuntaments han decretat la cancel·lació de l'activitat lectiva tots els centres educatius del seu municipi, la qual cosa deixa sense classe a prop de 22.000 estudiants.

Tres d'aquestes localitats es troben a la província d'Alacant, amb 5.400 alumnes afectats; 16 en la de Castelló (1.600 alumnes) i 14 de la de València (14.600 alumnes).

En concret, a Alacant no hi ha classe a Agost, Ibi i Montfort. En la demarcació de Castelló la llista és la següent: Castellfort, Catí, Cinctorres, Culla, Forcall, la Mata de Morella, Morella, Olocau del Rei, la Pobla de Benifassà, el Portell de Morella, la Serra d'en Galceran, la Torre d'en Besora, la Vall d'Alba, Vilafranca, Vilar de Canes i Vistabella.

Finalment, a València les poblacions amb els centres tancats són Ademús, Algemesí, Almussafes, Benifaió, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Casas Bajas, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sollana, Torrebaja, Utiel i Venta del Moro.

L'Ajuntament d'Utiel ha informat de la decisió de suspendre també les classes demà dimarts, 12 de gener. En aquests moments, assenyala el consistori en un comunicat, "la mobilitat en vies públiques, així com el desplaçament per carreteres d'Utiel i comarca és especialment complicat a causa de les plaques de gel provocades pel pas de la borrasca Filomena, per la qual cosa, amb la finalitat d'evitar accidents i preservar la seguretat d'alumnes i professors, l'Ajuntament d'Utiel ha decidit suspendre les classes tant demà com el dimarts 12 de gener".

CALEFACCIÓ 24 HORES

D'altra banda, des de l'Ajuntament de València --a través de la Regidoria d'Educació-- en coordinació amb la secretària autonòmica d'Educació es va instar els centres educatius perquè connectaren la calefacció amb caràcter urgent i romangués 24 hores, de manera ininterrompuda.

Tant la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, com el secretari autonòmic, Miguel Soler, van manifestar la necessitat que més aules puguen ventilar-se, al mateix temps que "es garanteix que els xiquets i xiquetes puguen assistir en les millors condicions", segons fonts de la regidoria.

Destacats